Adéu a un home de l'esport

Basora va saber fer de l'esport un compromís personal, institucional i amb la ciutat

19 mayo 2017 18:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nom de Joan Basora Musté està estretament lligat a la història recent de l’esport de la ciutat. La notícia de la seva mort suposa una sentida pèrdua per al món de l’esport, en particular, però també per la ciutat, en general. Ens ha deixat un home de l’Esport. Basora va saber fer de l’esport un triple compromís: un compromís personal, un compromís institucional i un compromís amb la ciutat. Aquesta vocació el va fer mereixedor del premi Pioner de l’Esport –que l’Ajuntament de Reus convoca anualment en el marc dels Premis Esport i Ciutat– per la seva tasca com a exesportista, entrenador, directiu en diferents etapes, i especialment per ser un dels creadors i impulsor de l’Olimpíada Escolar de Reus.

En la seva joventut, Basora va ser un dels millors atletes de les nostres contrades; i més endavant, com a entrenador, va saber transmetre la seva passió, la seva vocació, el seu esforç i els seus coneixements a molts atletes, entre altres, Gaietà Cornet. Amb tota la seva vida dedicada l’esport, el seu compromís va ser també institucional, lligat al Reus Deportiu, del qual va ser president de la secció d’atletisme, vicepresident del club entre el 1973 i el 1977, i president del 1977 al 1986.

Basora ha estat un impulsor de l’esport base, creador entre altres iniciatives ciutadanes de l’Olimpíada Escolar; un home de conviccions i de valors esportius fortament arrelats; i un gran home de ciutat. En nom de l’alcalde i de la corporació municipal, vull reiterar l’agraïment per tot el seu esforç dedicat al món de l’esport i a la ciutat de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari