Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adéu i agraïment a Francesc Martínez de Foix

"A ell li devem un paper fonamental en la promoció de l’activitat esportiva com a eina d’integració i socialització de les persones discapacitades i al posicionament de Reus com una de les ciutats de referència en aquest àmbit" 

Carles Pellicer

Whatsapp
Francesc Martínez de Foix, en una imatge recent al menjador del Taller Escola Barcelona (TEB). Pla Mig Llarg.

Francesc Martínez de Foix, en una imatge recent al menjador del Taller Escola Barcelona (TEB). Pla Mig Llarg.

Des de l’Ajuntament de Reus volem expressar el nostre més sentit condol per la mort del senyor Francesc Martínez de Foix, una personalitat clau en l’impuls i consolidació de l’esport adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual. A ell li devem un paper fonamental en la promoció de l’activitat esportiva com a eina d’integració i socialització de les persones discapacitades i al posicionament de Reus com una de les ciutats de referència en aquest àmbit.

Durant els anys 1990 Reus va viure l’aparició de projectes esportius com el Club Alba, el Taller Baix Camp o El Club Esportiu Bellisens, propostes esportives pioneres en la normalització de l’esport. En aquells anys, en concret el 1992, a Barcelona després dels Jocs Olímpics i els Paralímpics també es van viure els Jocs Special Olympics, l’impacte positiu dels quals va ser tan intens que Reus va voler agafar-ne el relleu i quatre anys més tard, el 1996, la capital del Baix Camp esdevenia la seu d’aquests jocs d’abast internacional, amb gran èxit i en els quals va tenir una implicació clau Francesc Martínez de Foix. Durant tots aquests anys la seva ha estat una tasca transcendental i imprescindible per garantir la qualitat i projecció de les múltiples activitats que s’han anat organitzant per potenciar el vessant esportiu com a eina educativa i integradora del col·lectiu de discapacitats intel·lectuals.

El seu llegat és profund i la ciutat de Reus vol manifestar el seu sincer agraïment a la seva feina. Sens dubte la seva tasca resta perdurable i ha contribuït a edificar una societat molt més cohesionada i capaç de valorar i viure la gran riquesa que li aporta la seva diversitat.

Temas

  • obituario

Comentarios

Lea También