Caca

19 mayo 2017 16:13 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com més grossa la bèstia, més gran i més pudenta la pasterada. No ho dic jo. Ho diuen els dos detectius que vigilen els amos de gossos que no recullen les caques al carrer. Les femtes de quisso són el primer objectiu del programa ‘Em comprometo amb Tarragona’ que el consistori ha endegat en la seva segona fase.

Els dos detectius fan torns per, literalment, perseguir fins a casa seva els propietaris de les mascotes que embruten el que és de tots. L’objectiu és identificar-los per poder-los sancionar. Ara són cent euros.

Segons ha publicat el Diari, l’Ajuntament ha pagat 50 euros per hora a la companyia de detectius. Les sis hores diàries treballades en 17 dies –durant els quals els sherlock holmes tifaires han arribat a caçar 36 infractors– han sortit per 5.100 euros.

Em sembla perfecte que qui embruta pagui. I també que, com ha dit la regidora de Medi Ambient Ivana Martínez, es posi en valor la tasca de conscienciació de la ciutadania, que inclou el repartiment de 5.000 fulletons informatius.

Em sorprèn que tot aquest desplegament siguem capaços de fer-lo per les caques de gos, que sí que és veritat que empastifen i puden, i, en canvi, ens costi tant moure’ns a l’hora de demanar saber què coi estem respirant al Camp. I que els estudis de la qualitat de l’aire els hagin de pagar no els que embruten sinó els que respiren. I no perquè siguin cars. El darrer assumit per l’Ajuntament del Morell, valent, ha costat 13.190 euros. La Plataforma Cel Net porta vuit anys exigint informació clara i veraç a tot el territori, i no la tenim.

Com en el cas dels gossos, com més grossa la bèstia, més gran i més pudenta la pasterada. I sembla que més por fa fer-la emprenyar. No em digueu que l’assumpte no fa pudor. De fet, és per cagar-s’hi.

Comentarios
Multimedia Diari