Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Concert de Cap d'Any

Whatsapp

És posible que hom pensés que el Concert del passat dia 2 al teatre Fortuny era de repertori de valsos i polkes. Aquest va ser algún (més d’un) comentari del públc en veure el programa.

Doncs, no; però l’Associació de Concerts de Reus va presentar un concert amb molt d’encert: Un programa força variat, amè i de composicions d’estils molt diversos. Una formació inèdita i singular anomenada ORQUESTRA DE L’ASSOCIACIÓ DE CONCERTS DE REUS d’instrumentistes d’arreu del país i un director (el meste Melani Mestre) que va ser l’artífex d’una conjunció difícil tot i que els músics, tots, son perfectes virtuosos.

Potser els va faltar algún assaig més (potser); però el Director va mostrat mestratge i domini. Amb els seus gestos peculiars i fregant una comicitat culta, va agradar molt, fins i tot en la seva aportació a la percussió amb el peu.

Molt bona sintonia en els duets piccolo i flauta travessera; la fusta, perfecta i no ofegada pel metall. La corda molt ben sintonitzada sobre tot els pizzicatos dels contabaixos. La percussió molt encertada i gran domini de tots els components que canviaven d’instrument. La cirereta la va posar l’arpa amb lluiment d’arpegis. Tots el autors vàren ser fortament aplaudits però destacaríem Grieg (Anitas Tanz) i Bizet (Carmen). Altres (potser per peces no tant conegudes) vàren tenir una aceptació més discreta. Els aplaudiments forçaren, fora de prorama, un vals de Tchaikovski, un peça d’Ofeenbach (Orfeo) i la Marxa Radetzky de Strauss que devia ser molt esperada perquè va arrencar una ovació. Excel.lent concert de Cap d’any que trenca el tòpic de valsos i polkes.

Josep-Enric Peris i Vidal

(Reus)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También