Hi ha més gana per manca d'amor

Tenim la possibilitat d'apaivagar els efectes de la crisi amb propostes més enllà de l'ajut

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa poc, en una publicació llegia un article del papa Francesc que feia referència a la primera encíclica de Benet XVI Deus Caritas Est. En aquesta encíclica, Benet XVI deia que «‘Déu és amor; el qui està en l’amor està en Déu, i Déu està en ell’ (1 Jn 4,16). Aquestes paraules de la primera carta de Joan expressen amb claredat meridiana el cor de la fe cristiana: la imatge cristiana de Déu i també la imatge consegüent de l’home i del seu camí. A més, en aquest mateix versicle, Joan ens ofereix, per dir-ho així, una formulació sintètica de l’existència cristiana».

I el papa Francesc extreia el següent fragment de l’encíclica: «En el rostre de cada germà, especialment en el del més petit, fràgil, indefens i necessitat, és present la imatge mateixa de Déu», i es preguntava: «¿Quan ens trobem algun d’aquests germans, estem en condicions de reconèixer en ell el rostre de Déu?».

A punt d’acabar l’any, és temps de fer balanç sobre el grau de compliment dels objectius que ens vam fixar per a aquest 2014 i preveure els que volem assolir per al 2015. Si ens preguntem si amb els objectius que hem assolit hem pogut resoldre els problemes dels nostres germans, la resposta sempre serà negativa. Crec que no està únicament a les nostres mans de poder donar solució a la problemàtica que viu la societat, però sí que tenim al nostre abast la possibilitat d’apaivagar els seus efectes amb propostes que no només contemplin l’ajut material sinó que incideixin més en el suport i l’acompanyament a les persones.

El meu objectiu per al proper any és que tots els voluntaris de Càritas estiguin en condicions de respondre afirmativament la pregunta del primer paràgraf, és a dir, ser capaços de reconèixer en el rostre dels nostres germans el rostre de Déu.

Si ho aconseguim, la nostra feina serà completa i estarem complint adequadament amb el Model d’Acció Social de Càritas. La Mare Teresa de Calcuta ho va expressar d’una altra manera: «Hi ha més gana per manca d’amor que per falta de menjar». Sembla poc ambiciós, però no ho és. Que tingueu un bon any 2015.

Comentarios
Multimedia Diari