Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L´esperpèntic projecte de la façana del Liceu

Whatsapp

Alguna cosa m’havien dit sobre el tema, però avui, en veure als diaris la imatge del projecte, m’han vingut ganes no sé si de plorar o de riure. M’agradaria saber un parell de coses abans de continuar. Per quins set sous aquesta reforma? És que als senyors del Liceu els sobren els calés? I en cas d’haver-ho de fer –pel que sigui–, mira que s’han lluït a escollir el millor projecte: ni més ni menys que 169 anelles de ceràmica vermella escampades per tota la façana.

El segle XXI ens ha fet perdre la moral, el seny i el gust? Haig de dir a l’arquitecte Frederic Amat i a tot el seu Consell Assessor que aquesta resolució estaria bé si fos per a uns grans magatzems, un teatre de varietats, un circ infantil o, fins i tot, una fàbrica de neumàtics, però no per al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Si els seus col·legues Miquel Garriga i Josep Oriol aixequessin el cap...

Com a anècdota, des de fa molts anys tinc el títol de dibuixant publicitari i comercial, però, si al meu examen final presento aquest projecte, segur que trec un suspens com una casa.

No sé què té decidit el director del Liceu Roger Guasch ni què decidirà molta gent important de la ciutat, però tinc l’esperança que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona rebutgin aquest estrafolari projecte, i, si no fos així, que la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural, amb tot el seny del món, es pronunciï en contra i cridi «no» a ple pulmó.

Pau Òdena (Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También