Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Posar ordre a Catalunya

Si Casado va de debò, l’aplicació del 155 «sense limitació de temps» i la il·legalització de facto dels partits independentistes suposa vulnerar la Constitució i l’Estatut.

 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Pablo Casado aclamat a la cloenda de la Convenció del PP. CHEMA MOYA (EFE)

Pablo Casado aclamat a la cloenda de la Convenció del PP. CHEMA MOYA (EFE)

Pablo Casado vol «posar ordre a Catalunya». Així ho ha dit en el seu abrandat discurs de cloenda de la convenció del PP celebrada a Madrid. Per fer-ho és imprescindible acabar amb el govern de Pedro Sánchez «que s’està venent Espanya per un plat de llenties». La primera mesura per posar ordre a Catalunya serà aplicar un nou article 155 «sense limitació de temps», penalitzar els referèndums il·legals, modificar la llei d’indults perquè no es pugui perdonar la pena als condemnats per rebel·lió o sedició, modificar la llei de símbols perquè els espais públics «no puguin ser conquerits pels independentistes», prohibir els partits que promoguin la violència i canviar la llei de partits perquè no rebin «ni un euro» les formacions que «vagin contra Espanya». Hem de pensar que aquesta tongada de correctius responen a la intenció del PP de recuperar els vots que han fugit cap a Ciutadans i cap a Vox. Si Casado va de debò, l’aplicació del 155 «sense limitació de temps» i la il·legalització de facto dels partits independentistes suposa vulnerar la Constitució i l’Estatut. I el que és pitjor, suposa fiar la solució del problema de Catalunya a mesures coercitives. Com va dir el general Miguel Cabanellas després de veure l’espantosa repressió en acabar la batalla de l’Ebre: «¡En este país, alguien tendrá que dejar de fusilar alguna vez!».

Temas

Comentarios

Lea También