A-27: Ara sí que depèn de nosaltres

Que la infraestructura sigui un revulsiu econòmic del territori depèn de nosaltres

19 mayo 2017 21:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’autovia A-27 fins a Valls ja és una realitat. Aquest dimarts, la ministra Ana Pastor l’ha inaugurat aprofitant que falten poc més de dos mesos per a les eleccions generals. Però bé, no és el moment de parlar de l’oportunisme electoral per part del Partit Popular. De fet, ells poden dir que han portat l’A-27 fins a Valls; el PSOE no ho podrà dir mai. Encara que potser faran el túnel de Lilla o potser el farem des de Catalunya. Bé, els pròxims mesos tindrem més informació. Realment està tot plegat una mica enredat al capdavall. L’objectiu del meu escrit és parlar d’oportunitats, d’oportunitats per al rerefons del Camp de Tarragona.

A la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, el Rourell, la Masó, Alcover i Valls, aquesta autovia ens pot obrir moltes oportunitats. Molts restaurants, comerços, negocis i emprenedors del territori ens diuen que es plantegen com els pot beneficiar aquesta nova via ràpida.

Veuen que hi ha alguns dubtes: poder anar a Tarragona i Reus en un tres i no res té alguns perills i és que lluitar contra les possibilitats que ofereixen Tarragona i Reus -ara, a més amb el centre comercial Metrovacesa que s’inaugura el novembre- és quasi impossible.

Però també pensen que el fet que més de 400.000 persones puguin arribar a Valls i la resta de municipis en molt menys temps que fins ara ens obliga a despertar-nos, a aixecar les orelles, a treballar en equip, per tal de poder repensar que ens pot aportar aquesta infraestructura en un moment com l’actual. Un moment amb senyals clars d’inici feble –però inici- de recuperació econòmica i d’oportunitats que cal aprofitar. Des dels sectors agrícola, industrial, de la restauració, del turisme d’interior, del comerç de qualitat, de la cultura… estem obligats a replantejar-nos aquesta oportunitat que arriba per quedar-se per sempre, tan criticada en els orígens i tan esperada darrerament. Ara ja és aquí. Fins i tot canviarà les dinàmiques de les poblacions per on passa. Els diferents accessos faran que la mobilitat i els costums canviïn les entrades a moltes de les poblacions abans esmentades. Fins i tot, l’actual N-240 quedarà més alliberada, amb multitud de rotondes igualment, però amb menys camions que abans.

A Valls, amb l’arribada a Masmolets de l’A-27, sumada a la construcció en els pròxims mesos per part de la Generalitat de la via que unirà la carretera d’Alcover amb l’N-240, a la rotonda de la baixada del Portal Nou, traurem molt de trànsit d’aquesta zona de la ciutat. Per tant, la nova infraestructura que ha entrat en servei aquesta setmana tindrà moltes conseqüències per al rerefons del Camp de Tarragona. Sens dubte caldrà continuar reclamant el túnel de Lilla i la continuació de l’autovia cap a Montblanc i Lleida, i estar amatents que deixin els camins i la resta d’espais que s’han malmès o modificat en condicions abans que marxin les empreses constructores. Però el repte és que la infraestructura sigui un revulsiu econòmic per al territori. Ara, això sí que depèn de nosaltres! Som-hi!

Comentarios
Multimedia Diari