Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    En la mort del Papa Benet XVI

    Carta dominical

    01 enero 2023 19:56 | Actualizado a 02 enero 2023 07:00
    Joan Planellas Barnosell
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Amb tristesa pel traspàs del papa Benet XVI, en nom propi i de tota l’Església Diocesana de Tarragona prego, en l’esperança certa de la Vida Eterna, perquè Déu aculli amorosament al seu servent, li faci veure la claror de la seva mirada i s’incorpori al seu si, junt als altres germans i germanes nostres que ja ens han precedit en el camí cap a l’eternitat.

    Aquesta esperança certa ens ve donada per la fe, i la fe és un regal del mateix Déu a qui ens adrecem ara, com a comunitat cristiana que camina en aquestes terres tarragonines i catalanes, per encomanar l’ànima de qui va servir tota l’Església universal com a bisbe de Roma i pastor de l’Església catòlica.

    Demano a tota la feligresia, al clergat i a totes les comunitats, que ofereixin l’eucaristia d’aquests dies per l’etern descans del bon papa Benet. Les nostres pregàries es tornen també, ara, agraïment a Déu per la seva vida de servei, des del dia de la seva ordenació, just en la diada de sant Pere de l’any 1951 i fins al testimoni serè i ferm dels darrers dies i anys de la seva vida.

    Enviem, tanmateix, el nostre condol al papa Francesc, a la família i les persones properes al Papa emèrit.

    Joseph Ratzinger va néixer a Marktl am Inn (Alemanya) el dia 16 d’abril de 1927. Va descobrir la seva vocació sacerdotal arran de les seves pròpies vivències durant els anys del règim nazi, època d’hostilitat contra l’Església catòlica. El 29 de juny de 1951 va ser ordenat prevere i l’any següent començaria la seva tasca pastoral com a professor a l’Escola superior de Freising.

    Després de la mort de Joan Pau II, funeral del qual va presidir el cardenal Joseph, va ser escollit successor de Pere després de quatre votacions el dia 19 d’abril de 2005, a l’edat de 78 anys. Va escollir el nom de Benet XVI, en homenatge del darrer papa Benet.

    En el seu primer viatge fora d’Itàlia, l’agost de 2005, el Sant Pare va visitar Alemanya, on va condemnar amb duresa el nazisme. En aquest viatge, va realitzar una visita a la sinagoga de Colònia. En un gest per al diàleg interreligiós, l’any següent va visitar, per segona vegada a la història dels caps de l’Església, una mesquita, en aquest cas a Istanbul.

    L’any 2010, en el marc d’una visita a l’Estat espanyol, va consagrar la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Dos anys després, es converteix en el primer Pontífex amb perfil oficial a les xarxes socials, concretament a Twitter, com a símbol de modernitat i de participació en aquesta nova etapa digital. Al llarg del seu pontificat, va haver d’afrontar l’escàndol de la pederàstia a l’Església catòlica, per la qual va demanar perdó.

    Bona part del llegat teològic de Benet XVI es recull en les tres encícliques i les quatre exhortacions apostòliques que va publicar. També en llibres com ‘Jesús de Natzaret’, on reflexiona des de la vessant teològica sobre la figura de Jesucrist en dos volums.

    L’11 de febrer de 2013, el Sant Pare va renunciar al càrrec per la seva edat avançada. Des de llavors, com a papa emèrit, va residir al monestir Mater Ecclesiae, a la Ciutat del Vaticà.

    Comentarios
    Multimedia Diari