Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Carregar-se el catalanisme

    03 octubre 2022 20:31 | Actualizado a 04 octubre 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Terricabras parteix d’una frase de Felipe González: «Creo que es necesaria la recuperación del sentimiento nacional, de los signos de identidad de lo español». A partir d’aquesta proclama, el pensador gironí conclou: «Podem afirmar que els vincles i llaços més forts acostumen a ser els que es fan relligant sentiments. El sentiment patriòtic i, en el nostre cas, el sentiment catalanista és un d’aquests sentiments que, amb els graus i matisos que es vulgui, pot arribar a ser molt fort.

    El filòsof Josep-Maria Terricabras, al seu llibre Raons i tòpics. Catalanisme i anticatalanisme (Edicions la Campana), reflexiona sobre els sentiments en l’àmbit dels nacionalismes

    La prova d’això és ben clara: quan els crítics del catalanisme han esgotat les bateries dels seus arguments, sempre acaben xocant amb la realitat indiscutible de centenars de milers de persones que se senten catalanes i que s’identifiquen com a catalanes.

    És un fet innegable que, al llarg de la història, el moviment catalanista ha aguantat fort tota mena d’envestides i per ara no ha pogut ser liquidat ni tan sols marginat». Parafrasejant el que va dir Otto von Bismarck sobre la potència de l’Estat espanyol, podem afirmar que el catalanisme és un sentiment nacional tan fort que no se l’han pogut carregar ni els mateixos catalanistes. Per ara.

    Comentarios
    Multimedia Diari