Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Líders en cocaïna a les aigües residuals

    21 marzo 2024 18:38 | Actualizado a 22 marzo 2024 07:00
    Mònica Just
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Doncs resulta que Tarragona és la segona ciutat europea amb més presència de cocaïna a les aigües residuals, només per darrere d’Amberes. Quasi res. Quin títol més bonic, i resulta que l’any passat també l’ostentàvem.

    Un pòdium consolidat, pel que sembla. Em pregunto per què. L’Observatori Europeu de les Drogues informa de dades que criden l’atenció i posa sobre la taula un augment «persistent» de restes de cocaïna.

    En el cas del cànnabis, Barcelona ens passa per davant, situant-se en la tercera posició a nivell europeu. L’estudi analitza les aigües residuals d’un centenar de ciutats d’arreu d’Europa i indica en quines zones és més habitual el consum d’un tipus de droga o d’una altra.

    La cocaïna és mès pròpia del sud i l’oest d’Europa, per exemple. És interessant tenir anàlisis com aquestes. I també ho és que algú que hi entengui ens ajudi a interpretar-les, entendre per què som on som i què representen les xifres publicades.

    A partir d’aquí, com a societat, és important també veure com actuem i com abordem el consum de drogues a casa nostra. A veure si l’any vinent aconseguim tenir menys protagonisme en aquest rànquing.

    Comentarios
    Multimedia Diari