Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Estació Reus-Bellissens: compromís, consens i execució

    11 febrero 2023 18:37 | Actualizado a 12 febrero 2023 06:00
    Carles Pellicer
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Continuem fent passos endavant en matèria d’infraestructures. Aquesta setmana n’hem fet un altre de molt important amb la visita dels principals responsables d’Adif, del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i de la Generalitat, que han vingut a l’Ajuntament a presentar formalment el projecte definitiu de la futura Estació de tren Reus-Bellissens. Avancem, doncs, en una qüestió fonamental per donar resposta a les necessitats de mobilitat del present i del futur de la ciutat.

    Parlem d’una estació moderna, funcional, plantejada des de criteris de gestió sostenible i que contribuirà, sens dubte, al desenvolupament natural de la zona sud de la ciutat, una àrea amb un gran potencial de creixement urbanístic i que inclou l’entorn científic i tecnològic que defineixen l’Hospital, la Universitat i el Tecnoparc. Un desenvolupament urbanístic que ens donarà també noves oportunitats perquè Reus prengui força, encara més, com una potència econòmica de primer nivell. Les oportunitats que obre la perspectiva de la futura estació són, en aquest context, infinites.

    Des de l’Ajuntament hem reivindicat l’estació, l’hem defensat i hem treballat juntament amb la Generalitat de Catalunya en coordinació amb Adif i el Ministeri per arribar on som avui

    Inclosa en les actuacions prioritàries del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, amb la previsió de licitar les obres aquest any per entrar en funcionament el 2025, l’Estació de Reus-Bellissens donarà servei a una mitjana de 1.400 persones usuàries al dia, i integrarà respostes a noves modalitats de transport, des de la bicicleta al carsharing. Comptarà també amb un pas urbà integrat i dissenyat amb criteris de mobilitat sostenible per donar continuïtat als recorreguts de vianants a banda i banda de les vies del tren en el marc del gran Eix Central que s’està definint de nord a sud, donant més permeabilitat al que serà una nova ciutat.

    Com no em cansaré mai de repetir, hem pogut arribar on som gràcies al treball intens, la voluntat d’entesa i la responsabilitat de totes les parts implicades. Des de l’Ajuntament hem reivindicat l’estació, l’hem defensat i hem treballat juntament amb la Generalitat de Catalunya en coordinació amb Adif i el Ministeri per arribar on som avui. Perquè estem parlant d’un projecte que respon a una necessitat inqüestionable, com va deixar palès també l’estudi de demanda previ a la redacció del projecte.

    Parlem d’una estació moderna, funcional, plantejada des de criteris de gestió sostenible i que contribuirà, sens dubte, al desenvolupament natural de la zona sud de la ciutat

    El mateix compromís està donant també fruits en un altre front estratègic en matèria d’infraestructures: l’estació intermodal- central. La necessitat que l’Aeroport de Reus estigui connectat a l’alta velocitat és una idea compartida, que s’ha treballat també des del consens a través de la Comissió Municipal d’Infraestructures i amb la Cambra de Comerç de Reus. En aquest sentit, s’ha reafirmat la posició de l’Estació Intermodal de Vila-seca – Aeroport de Reus, i la connexió amb l’alta velocitat formarà part del proper Document de Regulació Aeroportuària (DORA), tal com vam acordar a la darrera reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària, presidit pel mateix Ministeri. Un altre pas important.

    Seguim fent camí. Els municipis i les institucions que integrem l’Àrea Metropolitana del Camp hem sabut fer sentir la nostra veu als espais de decisió, argumentant les raons de les nostres demandes, i aquest consens ha contribuït a concretar la forma necessària per donar a la ciutadania el servei de qualitat que mereix.

    Reus està en una immillorable posició de futur. Anem endavant.

    Comentarios
    Multimedia Diari