Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Som motor del territori

28 julio 2023 20:06 | Actualizado a 29 julio 2023 07:00
Noemí Llauradó Sans
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al titular d’aquest article, el primer que tinc el goig de publicar com a reelegida presidenta de la Diputació de Tarragona, vull resumir de manera clara, sense embuts, la funció que la nostra institució du a terme de manera inequívoca arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. I és que, sovint, es concep la Diputació com a una simple font de finançament dels ajuntaments, tot obviant el seu evident rol de motor del territori, de manera permanent i en múltiples àmbits d’activitat.

En aquest sentit, la nostra acció de govern dona com a resultat actuacions i iniciatives en pobles i ciutats o bé en territoris més amplis que esdevenen tot un revulsiu econòmic i social de caire transformador.

En iniciar el mandat 2023-2027 de la Corporació, revalido amb força aquest objectiu de desenvolupament i millora de la nostra societat a través del suport a la nostra gent, al nostre teixit social, cultural i empresarial i als nostres municipis.

La nostra acció de govern dona com a resultat actuacions en pobles i ciutats o bé en territoris més amplis que esdevenen tot un revulsiu econòmic i social de caire transformador

La meva experiència al capdavant de la Diputació en els darrers quatre anys m’ha permès conèixer-la en profunditat, com també el conjunt d’ajuntaments i la realitat social i productiva de la demarcació. Alhora, m’ha permès teixir xarxa amb diferents administracions i agents i, sobretot, tenir molt clar quin és el rumb que hem d’agafar en aquesta nova etapa en què plantejarem noves i engrescadores iniciatives.

Per dur-les a terme confio en poder comptar amb la majoria de diputades i de diputats de les forces amb valors democràtics amb representació a la Corporació, apel·lant al necessari consens que ha caracteritzat fins ara la nostra institució i que em comprometo a preservar.

En els pròxims quatre anys, exercirem el lideratge territorial que permeti continuar reforçant les 10 comarques de la demarcació: el nostre territori reuneix totes les condicions per esdevenir una de les zones amb major qualitat de vida, i per això cercarem de manera proactiva totes les sinergies possibles amb diferents administracions i entitats que ens acostin a aquest objectiu.

I ho farem cercant l’equilibri entre la satisfacció de les necessitats dels municipis més petits i la de les inquietuds i aspiracions dels més grans.

En el primer cas, hem d’actuar per garantir l’equilibri territorial, entès com el dret de tota persona a tenir un accés relativament fàcil i ràpid a serveis públics de qualitat, amb independència del municipi on visqui i sense que s’hagi de plantejar haver de marxar per poder-hi accedir.

En aquest objectiu és clau la feina de la Diputació en la construcció i manteniment d’infraestructures, com ara la nostra xarxa local de carreteres, la finalització del desplegament de la fibra òptica, o la cooperació amb els ajuntaments en el desenvolupament de polítiques d’habitatge.

És clau la feina de la Diputació en la construcció i manteniment d’infraestructures, com ara la xarxa local de carreteres o la finalització del desplegament de la fibra òptica

També volem avançar en la simplificació administrativa, en benefici dels destinataris de la nostra acció. En aquest sentit, vull impulsar un model de concertació en què els ajuntaments i la Diputació apostin per un treball conjunt per fixar les prioritats de les polítiques públiques municipals a desenvolupar en un període de temps determinat, basant-se en una relació més bilateral i respectant sempre l’autonomia local.

Mantenir la competitivitat del nostre turisme; reforçar el sector industrial i la sostenibilitat ambiental participant en iniciatives com la Vall de l’Hidrogen; avançar en el procés de descarbonització mitjançant l’impuls d’energies alternatives, treballar a fons en el sector de les ‘smart cities’, o continuar apostant per la cultura i l’educació com a motors de transformació, són altres fites destacades d’aquest nou període.

Encetem, doncs, un govern de la Diputació de Tarragona format per les dues forces amb més representació, ERC i el PSC. Una institució que presideixo amb visió i lideratge femení i també feminista. És tot un honor haver-ne estat reelegida. Em comprometo a exercir aquesta responsabilitat amb tota la meva entrega i compromís polític per tal de servir el millor possible a la ciutadania, a la qual ens devem i que constitueix la nostra raó de ser.

Comencem el nou mandat, amb nous reptes, amb el motor ben engreixat i mantenint intacta la nostra empenta i vocació de servei.

Comentarios
Multimedia Diari