Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El que val, val i, si no,
    a la política

    01 junio 2023 19:34 | Actualizado a 02 junio 2023 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Àngel Surroca Surroca, un empresari català d’èxit, diu que hem de votar les persones que hagin demostrat que saben guanyar-se la vida fora de la política. En una entrevista que firma Lluís Amiguet a la Contra de La Vanguardia, Àngel Surroca assegura que «hauríem de votar més triant les persones sense mirar tant les sigles». L’empresari de Sant Celoni, fundador de Derivados Forestales, una companyia líder mundial en el sector, propugna llistes obertes per poder votar a qui no depengui de la militància política. «Avui en dia hi ha cua a cada partit de gent que espera que els toqui alguna cosa...», diu Surroca. Són propostes per reflexionar.

    Els resultats d’aquestes eleccions municipals deixen moltes coses per reflexionar. Per exemple: i si l’abstenció fos deguda al poc nivell dels candidats?

    Efectivament, als municipis on es presenta un candidat que lidera, normalment, surt elegit al marge de les sigles sota les quals es presenta. Encara més, a vegades el candidat amaga les sigles, com ha fet Trias a Barcelona. D’altres, com Granados a Salou, Andreu a Montblanc o Pere Virgili a Roda de Berà, sempre guanyen al marge de les sigles. Un amic regidor d’un poble petit del Tarragonès em comenta que alguns candidats s’han presentat perquè necessiten els mil eurets de regidor per poder viure. Com diuen els descreguts: «Mal caigués la Seu i hi hauria feina per tothom».

    Comentarios
    Multimedia Diari