Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Marcelo Chiriboga

    25 marzo 2024 17:28 | Actualizado a 26 marzo 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Aquests dies de relax he aprofitat per veure cinema. Diumenge em vaig empassar Un secreto en la caja, de Javier Izquierdo, un documental sobre la vida i obra de l’autor nascut a Riobamba (Equador) el 1933 en el si d’una família benestant vinguda a menys. Un secreto en la caja (GuideDoc) explica a través de diversos testimonis que Chiriboga va ser «el membre d’Equador en el boom de la literatura llatinoamericana» amb García Márquez, Cortázar, Vargas Llosa...

    D’altres consideren que va ser un personatge fictici inventat per José Donoso y Carlos Fuentes. A banda de novel·lista, Chiriboga firmava una columna al diari El Comercio amb el pseudònim Pepito Donaire.

    Coneixeu l’escriptor equatorià Marcelo Chiriboga? Heu llegit alguna de les seves obres? Sobretot ‘La línea imaginaria’?

    Va estar prohibit al seu país i va haver d’exiliar-se a l’Alemanya Oriental. Joaquín Soler Serrano el va entrevistar en el programa A fondo de TVE. A la pregunta de l’entrevistador «¿qué recomendación les daría a los jóvenes de su país que quieran escribir?». Chiriboga respon: «Que escriban como si no tuvieran país». Tot és un muntatge, una màscara irònica, una sàtira de la ignorància. Una fake news?

    Comentarios
    Multimedia Diari