Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Puigdemont, aquí o allà

    22 marzo 2024 19:47 | Actualizado a 23 marzo 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El moment històric no té res a veure amb l’època de la Transició que va permetre el retorn del president Tarradellas i el famós pronunciament en arribar a Barcelona: «Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí». Aquella va ser una operació fonamentada en el consens polític que restituïa la Generalitat. Amb Tarradellas tornava la institució, no només el polític exiliat. En el cas de Puigdemont només tornaria el polític, perquè la institució continua funcionant. I tornaria en la circumstància de guanyar les eleccions i tenir garantida la investidura.

    La decisió de Carles Puigdemont de presentar-se a les eleccions de Catalunya del 12 de maig és una opció arriscada, sobretot per a ell

    Tots els indicadors sociològics i polítics assenyalen que aquesta possibilitat és molt remota. Les dues últimes eleccions catalanes les han guanyat Ciutadans (que té nassos) i els socialistes. El mític 52% independentista del Parlament és una entelèquia. ERC ha virat cap al pragmatisme, Junts van separats, la CUP està de refundació, l’ANC es debat entre el maquis i el sollevament... Amb aquest panorama, allò que més convé a Puigdemont és, en compte de ser aquí, continuar allà.

    Comentarios
    Multimedia Diari