Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Seguretat i reinserció

    16 marzo 2024 20:14 | Actualizado a 17 marzo 2024 14:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Un amic funcionari de presons m’explica que els criminals convictes i confessos són els que presenten millor conducta a les presons. És el cas de l’assassí de Núria López, la cuinera de Mas d’Enric, que complia pena per haver degollat anys enrere una altra dona. El seu comportament, però, havia merescut que pogués treballar a la cuina des de feia quatre anys amb una «conducta normalitzada». La Constitució espanyola estableix a l’article 25, punt segon, que «les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat restaran orientades vers la reeducació i la reinserció social i no podran consistir en treballs forçats».

    Els funcionaris de presons, amb tota la raó, estan tips de treballar jugant-se la vida. El dilema és garantir la seguretat i el dret a la reinserció

    I afegeix que el condemnat «tindrà dret a un treball remunerat, als beneficis corresponents de la Seguretat Social, i a l’accés a la cultura i al desenvolupament integral de la personalitat». Si l’assassí vol tornar a matar, qualsevol objecte esdevé una arma. Els ganivets a les presons estan espuntats, però es pot matar amb una bossa de plàstic com van fer una vegada els interns amb un reu que va transgredir les lleis de les presons.

    Comentarios
    Multimedia Diari