Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Una calor que no és normal

    Ni el més recalcitrant dels negacionistes gosa, a hores d’ara, assegurar que el canvi climàtic és una invenció dels poders fàctics

    14 junio 2022 20:08 | Actualizado a 14 junio 2022 20:09
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    En quatre dies hem passat de patir uns aiguats enormes, unes gelades que han malmès moltes collites i fins i tot pedregades amb calamarsa de calibre gens habitual a patir unes temperatures sufocants, pròpies dels dies d’agost més extrems.

    La meteorologia s’ha descontrolat. És cert, com diuen molts professionals del temps, que la nostra memòria meteorològica és molt fràgil. Aquella frase que diu que «ni els més vells del poble recorden una cosa igual» quedava desmentida fins ara amb les estadístiques. Sempre podíem trobar una data reculada més freda o més calorosa que la viscuda en el present. Però aquesta norma s’està esvaint. Moltes estacions meteorològiques comencen a enregistrar dades mai assolides i, el que és pitjor, els experts auguren que ens espera un futur encara més danyós.

    Per exemple, diuen que arribar als 50 graus centígrads de calor serà una fita normal. Els contraris a la celebració dels jocs d’hivern al Pirineu tindran raó que quan arribi la data fixada no tindrem neu ni per refredar el gintònic. Ull que potser perilla el turisme de sol i platja. A cinquanta graus, la gent buscarà l’ombra. Cal prendre nota si no volem que ens agafi amb els pixats al ventre.

    Comentarios
    Multimedia Diari