Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Una professó dedicada

    31 marzo 2024 21:27 | Actualizado a 01 abril 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    A Quim Mas només li faltava fer d’expert comentarista de la professó de Divendres Sant de Tarragona per a la televisió. També ho ha pogut afegir al seu currículum. Mas ha estat l’encarregat, juntament amb Roser Marquès, d’explicar en directe la desfilada processional per als espectadors de TAC12. Ha detallat curiositats com que abans els portants eren treballadors portuaris que cobraven per dur els passos. Era habitual que en el moment de sortir la desfilada es plantessin en vaga de braços caiguts per demanar augment de sou.

    Quim Mas ho ha estat tot a la Setmana Santa de Tarragona: membre de sis confraries, portant de passos, historiador i autor del cartell d’enguany

    La reivindicació es va anar enravenant i l’aturada de lloms es va produir un any a mitja professó. O es pagava més o no hi havia més traginada. Al final es va decidir que la feina de portant seria voluntària, fet que ha perdurat fins avui en dia. La labor de Quim Mas va tenir un gran colofó quan en acabar la desfilada va dedicar un emotiu homenatge, de part de tots els experts en la Setmana Santa de Tarragona, al cronista de la ciutat Josep Maria Sabaté i Bosch. Homenatge al qual em sumo efusivament. T’ho mereixes tot, Josep Maria.

    Comentarios
    Multimedia Diari