Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Justícia de Garrot

    18 abril 2024 18:59 | Actualizado a 19 abril 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Les llicències de la novel·lística permeten posar-nos en la pell d’Andreu Monreal Cabús, de vint-i-quatre anys, condemnat a la pena capital i executat a les vuit del matí del 31 de desembre de 1890 a la plaça pública de Gandesa. Ho narra Josep Gironès en la seva novel·la Justícia de Garrot. Els Crims de Gandesa de 1885 (Varia editio).

    L’obra tindrà un presentador de luxe, el filòleg, escriptor i exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Josep-Lluís Carod-Rovira.

    Què pensa, què sent, què pateix un condemnat a mort en el moment de ser executar a garrot vil en mig d’una plaça pública?

    L’acte se celebrarà diumenge que ve, dia 21, a les 12 hores al Centre Cultural de la localitat del Catllar. El relat de la novel·la és esglaiador: «El botxí continua amb la seva mà esquerra posada a sobre meu, i de sobte intueixo que gira la barra, i que ho fa amb força. Sento com se’m trenquen els ossos del coll, amb un sonor catacrac; noto que em fa falta l’aire i com el cervell s’espesseix...».

    Més enllà d’un trepidant relat entre la ficció històrica i la novel·la negra, Justícia de Garrot és una severa crítica a la pena capital i a les desigualtats davant dels tribunals de justícia. Voleu més ingredients?

    Comentarios
    Multimedia Diari