Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Volem una Rambla Nova de primera

    16 marzo 2023 19:10 | Actualizado a 17 marzo 2023 07:00
    Montse Adan
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La nostra estimada Rambla Nova està deprimida. No descobreixo res nou si dic que la principal avinguda de la ciutat ha deixat de ser un eix comercial i que cada vegada està més abandonada, grisa i deserta. Tothom ho sap des de fa anys, però ningú ha fet res per evitar-ho. Un carrer que seria la nineta dels ulls a qualsevol ciutat de Catalunya, aquí s’ha vist abocat a un imperdonable estat d’abandonament.

    Això ha de canviar. De fet, la seva degradació ha estat un dels motius que m’han dut a entrar activament en la política municipal de la nostra ciutat. M’he cansat de sentir la gent, inclosa jo mateixa, queixar-se per la inevitable mort de la Rambla i de tot el centre.

    És una realitat que fa mal als que estimem la ciutat i no ens podem permetre ni un dia més sense posar-hi remei.

    Som molts els tarragonins i tarragonines que estimem la Rambla Nova. Allí hem crescut i hi hem fet gran part de la nostra vida. Per això, la seva recuperació i la del conjunt del centre de Tarragona ha de ser una prioritat de ciutat per a la pròxima legislatura. La gent no pot esperar més. El teixit comercial no pot esperar més. La imatge i l’autoestima de Tarragona no poden esperar més. Ja està bé de deixar passar els anys sense que ningú s’hi impliqui.

    Si he decidit posar-me en política és precisament per canviar aquestes coses. Així que, si amb el PSC assolim l’alcaldia en les pròximes eleccions del 28 de maig, assumeixo el compromís personal de millorar la Rambla Nova i tot el centre de Tarragona. D’aquí a uns anys ja no volem tornar a sentir que la ciutat està deixada, bruta, plena de locals buits o morta.

    La degradació del carrer més emblemàtic de Tarragona fa mal als que estimem la ciutat. No podem esperar més. La bona gestió de la Rambla Nova i de tot el centre és una prioritat

    En el renovat equip de treball del PSC, amb Rubén Viñuales al capdavant, hem analitzat l’evolució del centre de la ciutat, els motius que l’han dut fins aquí i quines solucions cal aportar. Ho hem fet escoltant la ciutadania, experts en urbanisme, del sector comercial i de la restauració, els veïns i les veïnes i totes aquelles persones amb inquietuds i que estimen la ciutat.

    Crec que estem en condicions de gestionar la ciutat i d’aplicar tot un seguit d’accions, executables a curt i mitjà termini, que permetran la posada al dia de la Rambla Nova i del centre.

    La primera serà dotar la Rambla Nova de més il·luminació, tant a la coca central com les voreres d’ambdós costats.

    S’ha acabat això d’anar a les fosques quan es fa de nit. És d’hora de posar fi a una vella i lògica reivindicació de comerciants, restauradors i vianants. El paviment d’asfalt de la coca central, també fora. Cal posar fi a una anomalia que va aplicar-se de manera provisional fa quinze anys i que ningú fins ara ha corregit.

    La segona és la conversió en zona de vianants de la primera coca de dalt de la Rambla Nova (des del Balcó fins als carrers d’Adrià i de Sant Agustí) per convertir aquest emblemàtic indret en un veritable mirador urbà a la mar Mediterrània, amb comerços, espais públics segurs i serveis per a les famílies de totes les edats. Es tracta d’un projecte ambiciós que aportarà a la ciutat un nou espai per a la programació de tota mena d’expressions ciutadanes en un marc únic per projectar a tot Catalunya.

    La dignificació de la Rambla Nova és el pal de paller per a la gran transformació del centre de la ciutat. Finalitzarem el projecte de l’Illa Corsini, amb la conversió en zona de vianants del carrer Cervantes i la millora dels carrers de Soler i de Fortuny, amb noves voreres més àmplies i més il·luminació.

    Invertir en totxana és important, però no marca la diferència. Ens cal un nou tarannà de l’administració, una millora en la gestió i tràmits ràpids per afavorir l’emprenedoria

    Tot seguit, amb l’objectiu de connectar aquest gran centre comercial amb la Part Baixa, donarem resposta a les necessitats històriques de remodelació dels carrers Unió i Apodaca. I teixirem la zona amb la conversió de la placa de la Mitja Lluna –plaça de Prim– en una zona verda al centre de la ciutat.

    Tot sense oblidar la millora de les voreres i l’enllumenat de la Rambla Vella i el carrer Reial, en última instància, per donar sentit a una aposta comercial oberta, a peu i amb continuïtat des de la Part Alta fins al barri del Port.

    Les obres, però, no deixen de ser inversió en totxana. Són importants, però no marquen la diferència. Totes aquestes accions no tindran sentit sense un nou tarannà de l’administració, una millora de la gestió i tràmits més ràpids perquè l’emprenedoria aposti per obrir negocis i la ciutadania gaudeixi de la seva ciutat.

    Cal molt més treball i voluntat per dinamitzar una ciutat que ara està adormida. Per això dedicaré moltíssimes hores i esforç a la gestió de la marca de Tarragona, a la seva projecció exterior i a la dinamització de la ciutat de la mà dels sectors comercial i de la restauració, ja que la seva experiència és cabdal per assolir una ciutat dinàmica tots els dies de l’any.

    Quan els nostres carrers s’omplin de vida, de mica en mica, fins i tot els més escèptics acabaran creient en Tarragona.

    Si finalment la ciutadania em considera mereixedora de tenir responsabilitats al nostre ajuntament, ja avanço que el pròxim Nadal, amb poca inversió però amb molta feina, el centre de la ciutat serà un altre de ben diferent i millor, tant per a la ciutadania de Tarragona com per als seus visitants.

    Visca Tarragona!

    Comentarios
    Multimedia Diari