Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Torna el gall franquista

  24 noviembre 2023 20:22 | Actualizado a 25 noviembre 2023 14:00
  Josep Ramon Correal
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Un dia va arribar al bar del meu amic un dels corifeus de camisa blava amb un gall sota el braç. Va deixar l’animal damunt de la barra i va requerir: «Ponme un whisky para mi y otro para el gallo». L’exigència era una mera exhibició de tirania dictatorial.

  El meu amic es va negar a rebaixar-se d’aquesta manera, però l’amo del local va ordenar que servís al fatxa i al gall. El meu amic, en un gest de dignitat, es va treure l’uniforme de bàrman i va marxar de la feina.

  Tinc un amic que durant el franquisme va treballar de bàrman en un conegut establiment de Lleida freqüentat per capitostos del règim

  Aquest episodi, real i viscut, m’ha vingut a la memòria en veure ara grups de joves cantant el Cara al Sol, gent onejant banderes espanyoles amb l’aligot, alferes amb pistola a les manifestacions, militars retirats abrivant cops d’estat i altres proclames que fan feredat.

  La regressió històrica no és exclusiva d’Espanya. A l’Argentina acaba de guanyar les eleccions l’ultra Milei, a Itàlia governa Meloni, a Hongria campa Orban i el xenòfob Geert Wilders s’imposa en els comicis dels Països Baixos. Tal com van les coses, aviat veurem un gall fotent-se un whisky en alguna barra de la Part Alta.

  Comentarios
  Multimedia Diari