La Casa de la Festa, un referent culural

La Casa de la Festa de Tarragona rep una mitjana de 2.000 visitants cada mes

19 mayo 2017 20:57 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Plenari Municipal de l’Ajuntament de Tarragona celebrat el 30 de novembre de 2015 va aprovar per unanimitat la moció de CiU per convertir la Casa de la Festa en un referent cultural de la ciutat. Celebro aquest gran consens de totes les formacions presents al plenari, però també desitjo que aquesta no sigui una moció més, una de les tantes propostes aprovades en les sessions plenàries del nostre Ajuntament que es queden al calaix de les bones intencions.

La societat civil de Tarragona va reivindicar durant anys aquest espai, van ser moltes les entitats tarragonines les que, l’any 1997, van lliurar un manifest conjunt a l’Ajuntament per reivindicar la Casa de la Festa com un equipament cultural que permetés la conservació dels elements patrimonials del Seguici Popular, la seva explicació pedagògica i la seva difusió turística.

La moció presentada per CiU en cap cas proposa, com es va declarar erròniament des de l’equip de govern, que la Casa de la Festa canviï d’ubicació. La Casa de la Festa té un lloc que els tarragonins i tarragonines han fet seu i proposar traslladar-la seria quimèric. Cada vegada que volem parlar de futur hi ha qui posa el retrovisor i s’entesta a recordar suposats desencerts del passat en lloc de mirar cap endavant i solucionar les problemàtiques presents. L’equip de govern socialista ha tingut vuit anys per canviar d’ubicació (si això era el que desitjava) de la Casa de la Festa i també ha tingut el mateix temps per dignificar l’existent.

No necessitem un govern que estigui permanentment mirant cap enrere, sinó un que s’afronti a les dificultats presents i futures. És per això que des del Grup Municipal de CiU volem treballar perquè la Casa de la Festa es converteixi en el que hauria d’haver estat sempre: un veritable referent cultural de la ciutat. Malauradament, en els últims anys s’ha demostrat que lluny de conservar-lo, el nostre patrimoni festiu s’ha posat en perill. Un exemple d’això és el fet que la Casa de la Festa va haver de tancar per problemes estructurals l’any 2011 i, sense anar més lluny, el passat mes d’agost, va tornar a partir filtracions d’aigua.

Tot i ser un dels equipaments més visitats de la ciutat, que rep més de 2.000 persones cada mes, la Casa de la Festa ha estat víctima de les retallades de l’equip de govern. Som conscients que en el moment actual no podem fer grans projectes, però sí millorar els que ja existeixen.

És per això que la moció de CiU reclama que l’Ajuntament Tarragona tingui com a prioritària la dinamització de la Casa de la Festa i, per això, actualitzi el pla d’usos aprovat en el seu dia amb un ampli consens associatiu i d’experts, i elabori un projecte de potenciació cultural i turística.

Comentarios
Multimedia Diari