Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La tragèdia del Windows 8.1

Una hora després de comprar-me un nou portàtil em trobo davant d’un sistema operatiu amb doble personalitat: una molt sòlida però relegada a un segon pla, i una altra pensada per a tauletes i no per a un PC. És cert que l’escriptori clàssic no deixa de ser el vell Windows 7, més estable i ràpid, però sense botó Inici. Una humiliació en tota regla.

Una altra frustració que m’he trobat és que un cop llançat l’assistent d’actualització, a esperar s’ha dit. Però a esperar, esperar. No hi ha hagut processos completats en menys de dues hores, havent-hi casos que han superat les cinc, depenent de la potència de càlcul del dispositiu. No em puc imaginar quins càlculs i processos poden fer els ordinadors d’avui en dia, si han de trigar dues o tres hores per actualitzar-se en una versió superior. I a més, quan la instal·lació de tot el sistema operatiu des de zero no supera els 45 minuts. Paciència.

Les molèsties i funcionaments fora de tot sentit comú segueixen passant; com ara que no porti instal·lat el programari principal o que calgui la llicència per instal·lar l’Office 2013.

I seguim. Pel que fa als drivers del hardware, tenen un comportament erràtic o ineficient. Per tant, ara ja no són compatibles la meva impressora ni l’escàner.

Sílvia Martín

(Castellterçol)

Amnistía y las elecciones

Antes de la campaña electoral, el grupo local de Tarragona de Amnistía Internacional Catalunya remitió a los partidos políticos y agrupaciones que concurren a las próximas elecciones municipales 2015 un documento con trece propuestas llamada: Prioridades de derechos humanos para los ayuntamientos. Considero importante hacer hincapié en una de ellas porque toca un tema que lamentablemente entra, una vez más, en el debate y publicidad electoral en forma perversa y tendenciosa: la inmigración. Amnistia Internacional cree necesario implementar planes locales integrales de lucha contra el racismo y la discriminación que tengan como finalidad la eliminación de fenómenos como la xenofobia o la discriminación religiosa y la discriminación por razones de orientación sexual e identidad de género en todos los ámbitos de la sociedad. Es necesario garantizar que las personas inmigrantes no sean objetos de discriminación por parte de las administraciones locales con las cuales mantiene un contacto directo, especialmente en cuanto al acceso al padrón por parte de personas en situación irregular.

Marco Flores Sánchez

(Coordinador de Amnistía

Internacional Tarragona)

La meva enquesta

He fet una petita enquesta i el resultat és inquietant: un 100% pensa que els polítics son corruptes, un 100% pensa que no serveix de res votar, un 100% està convençut que les coses no milloraran perquè els partits no son conseqüents ni coherents amb les coses que prometen. El 100% dels enquestats estan molt i molt decebuts amb els nostres representants als diferents governs i amb l’oposició. Més que mai, aquestes eleccions són decisives. Estem a les portes de les eleccions més importants de la democràcia. Si estem convençuts que les coses no funcionen, cada vot serà important, cada papereta comptarà. Fem en aquests dies un pensament responsable i comencem nosaltres per ser valents. Hem de decidir un vot pensat. Fixem-nos bé en què és el que volem, parem-nos a estudiar qui són els qui poden millorar aquesta situació tan desanimant que ens envolta.

Pilar Crespo Álvarez

(Tarragona)

Cursa Ciclista Polar Gran Fondo La Mussara

Como cada día, cuando leí el Diari de Tarragona el domingo día 17 de mayo quedé sorprendido al ver que no había la más mínima referencia sobre la Cursa Ciclista Polar Gran Fondo La Mussara, que se realizó el sábado 16 en Reus, con una participación de 4.300 ciclistas aficionados a este deporte, salida espectacular a las 7.30 h de la Fira Reus, 1,5 km de color granate (color de las camisetas), distribuido en cajones para hacer las dos etapas de 190 y 96 km con desniveles acumulados de hasta 3.200 m. Estos ciclistas, llegados de todos los rincones de España, han llenado hoteles, bares y restaurantes durante el fin de semana, han dado prestigio a Reus, Tarragona y su provincia.

Espero que al año que viene se le dé un poco de apoyo en el Diari de Tarragona. Gracias por leer y publicar esta carta.

Manuel Contreras

(Reus)

Nota de la redacción

La carrera referenciada apareció publicada el mismo domingo 17 de mayo, en la página 58 del Diari de Tarragona, con un artículo titulado ‘Fernández de la Puebla gana la Polar Gran Fondo’ y una fotografía.

Comentarios
Multimedia Diari