Vila-seca, el valor del que tenim

Vila-seca ha estat novament distingida per la cura en la jardineria, la netedat i la cura dels arbres

19 mayo 2017 21:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’ han complert els cent primers dies de govern, que ens han passat volant. El ritme de la feina i la intensitat de l’acció duta a terme des de l’endemà mateix de les passades eleccions municipals, ha donat uns resultats abundosos sobretot en l’àmbit social, en les persones, en les famílies i en l’impuls a les actuacions generadores de formació, d’ocupació i de benestar.

Només uns quants exemples de l’activitat de govern realitzada en poc més de tres mesos: el Pla d’Ocupació que finalitzava a l’agost amb trenta-dues persones beneficiàries del procés públic de selecció, s’ha vist complementat al setembre amb la segona fase que dóna formació i feina a trenta persones més.

I, mentre s’impulsava aquesta acció, es feia un curós manteniment de les set escoles del municipi per a començar el curs amb les millors condicions, remarcant l’impuls donat a la reutilització dels llibres de text i l’adjudicació de la nova sala polivalent de l’escola Sant Bernat Calvó, a càrrec de la Generalitat. I seguint amb l’oferta formativa local, i en el marc de la programació d’activitats infantils i juvenils, s’ha posat en marxa la ludoteca Tot Joc i les noves accions del programa Carretera i Manta.

Punt i a part mereix l’aprovació pel Ple de setembre de les Ordenances Fiscals pel 2016, que en compliment del programa de govern, congela per setè any els impostos municipals, alhora que bonifica en un 90% i sense limitacions l’IBI de les famílies nombroses. Llàstima, però, que una acció com aquesta, no vagi rebre la totalitat de vots favorables del plenari i que alguns grups de l’oposició hi votessin en contra.

Els veïns de la Plana han vist com el primer compliment del nou programa de govern s’executava en aquest barri, implantant la fibra òptica que tanta falta els feia. A la Pineda enllestint les obres de millora urbana de la zona dels carrers de Victòria dels Àngels i de Plácido Domingo i la posada en servei de la nova estació d’impulsió d’aigües pluvials (obra fonamental per a millorar definitivament la xarxa global d’evacuació).

Tot això treballant de valent per a posar en servei el Portal de Transparència i el Reglament de Participació Ciutadana, prioritzant la licitació de la rehabilitació integral del Pavelló Poliesportiu i cobriment de la pista exterior necessaris per als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, celebrant la trajectòria d’èxits del Club de Futbol Vila-seca que encara el seu proper 50è aniversari, impulsant el Bàsquet al Pavelló de la Pineda, treballant braç a braç amb les altres entitats esportives per assolir nous reptes, sense reduir les ajudes de tot ordre, inclús millorant-les notablement.

I tot això, sense deixar de ser una ciutat solidària amb els que pateixen o amb aquells que puguin, en els pròxims mesos, necessitar de nosaltres un cop de mà per recomençar una nova vida entre nosaltres.

Vila-seca és així i el govern actua així, la ciutat es va fent cada dia, amb tothom, des del treball, el diàleg, la planificació, l’esforç i la visió estratègica. Millorant infraestructures necessàries, acabant el corredor ferroviari del Mediterrani, deixant nous els vells camins rurals amb mitja dotzena de noves actuacions, ordenant l’entrada del Parc de la Torre d’en Dolça en el seu desè aniversari, traslladant l’històric Piló del Rescat de Sant Esteve i restaurant-lo en el 50è aniversari de la seva restitució, preservant la història, protegint els signes d’identitat.

Comprovant també com els esforços i la tenacitat de molts anys, fan possible que PortAventura vagi creixent amb un nou parc temàtic dedicat a Ferrari Land, al que seguirà un nou hotel de luxe. Veient com es consolida la potent marca de Cirque du Soleil, com creix l’oferta d’Aquòpolis, com captem nous esdeveniments turístics de tardor com el Catalònia Pool Festival (Campionat Mundial de Billar), com ens atorguen de nou el guardó Viles Florides que distingeix a les ciutats més atractives de Catalunya per la cura en la jardineria, la netedat i l’impuls a la massa arbòria. Això només en cent dies, en poc més de catorze setmanes.

Per això no és gens atrevit parlar del valor del que tenim i del que fem, del valor del que som, de l’orgull de pertànyer a una ciutat que està en marxa de fa molt temps, i que així seguirà en el futur, encara que alguns no ho vulguin veure així.

Comentarios
Multimedia Diari