Invall aposta pel teletreball per mantenir l’activitat durant la crisi

L’empresa ha continuat operativa amb projectes essencials implementant el treball a distància de manera efectiva

08 mayo 2020 10:10 | Actualizado a 13 diciembre 2020 01:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Invall, empresa d’enginyeria referent, ha encarat la crisi del coronavirus amb responsabilitat i mantenint la seva activitat sobretot gràcies a la ràpida implantació del teletreball.

Durant aquests mesos, en general l’empresa ha mantingut la seva operativitat sense fer cap expedient de regulació de personal tot i que la facturació, com és comprensible, ha baixat. Malgrat això, la feina alternativa ha pogut mantenir a tota la plantilla a través del treball a distància.
Jordi Bessa soci i enginyer d’Invall explica que «hem après a utilitzar les noves tecnologies com per exemple les videoconferències o el simple fet de compartir una pantalla. Tot això ens ha permès continuar treballant. Ho desconeixíem i ara ho hem implementat amb molta naturalitat».

Alguns projectes que s’havien aturat ja s’han engegat i també s’han avançat altres des de casa. Per exemple, les supervisions d’obres s’han hagut d’ajornar, excepte aquelles més urgents o essencials. Al final «estem contents per poder superar el gran tràngol durant aquest temps», diu Bessa.
«El teletreball no pot substituir el treball presencial –afirma Bessa-. Hi ha coses com interpretar un plànol, que no es fa igual compartint una pantalla que sobre una taula. Tot i que el teletreball ha sigut una bona solució en aquesta crisi, el rendiment no ha estat el mateix. Entenem que la base és tornar a l’oficina i si algú necessita treballar des de casa de manera puntual, doncs ja ho tenim implementat».

Entre els plans d’Invall hi ha implementar tot un seguit de mesures de protecció quan els empleats tornin a l’oficina -situada a Reus-. Des d’una estructura dels espais, fins al gel desinfectant, passant per EPI, guants i mascaretes. Totes les mesures que diu el Govern que s’han de respectar. En l’àmbit de l’’obra, és més senzill mantenir les distàncies, ja que són espais oberts.

Trajectòria i confiança

Invall porta més de cinquanta anys fent front a diferents reptes d’enginyeria, tant per a projectes i obres del sector públic com per al privat. La seva activitat se centra en la gestió de projectes relacionats amb la indústria, l’ordenació del territori, enginyeria de l’aigua, energies renovables, així com el medi ambient i les telecomunicacions.

Al llarg de tots aquests anys el seu equip tècnic s’ha especialitzat en diferents àrees d’actuació, la qual cosa ens ha permès estar presents en tota la cadena de valor del projecte: Des de la realització d’estudis de viabilitat, disseny de projectes, tramitació de llicències, direcció i supervisió d’obres, el project management i el EPC (Engineering, procurement construction).

Comentarios
Multimedia Diari