Comencen a instal·lar el carril bici a l’estació de tren de Reus

Les obres formen part del Pla Específic de la Bicicleta i pretén connectar el ferrocarril amb l’estació d’autobusos

22 noviembre 2018 12:21 | Actualizado a 23 noviembre 2018 12:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de construcció del nou carril per a bicicletes que connectarà l’estació de trens amb els passejos. L’obra és la primera de les tres actuacions immediates previstes en la primera fase del Pla Específic de la Bicicleta, que preveuen millorar les connexions del centre amb les grans infraestructures de mobilitat.

Posteriorment s’executaran les altres dues actuacions: la connexió de l’estació d’autobusos amb el carril bici del parc Mas Iglesias i les obres de reforç de la senyalització a les zones 30.

Les obres que ara comencen permetran adequar el carril exterior de la plaça de Joan Rebull, per fer-lo compartit amb la bicicleta. També es reforçarà l’itinerari en calçada amb senyalització horitzontal i vertical, i totes les sortides de la rotonda. Al carrer del Bisbe Borràs es projecta un carril bici unidireccional per cada sentit de la circulació. En aquest vial el carril se situa entre la vorera i la línia d’aparcament, que de bateria passarà a ser de cordó.

L’itinerari del passeig Sunyer de baixada es realitzarà per una zona 30 prioritat bici. La bicicleta accedirà a la calçada de baixada del passeig Sunyer com la resta de vehicles rodats. En el cas de la pujada es realitzarà per un carril bici en vorera. Per tal de connectar-lo amb la rotonda, es continuarà l’actual carril bici demolint part de la jardinera del passeig Sunyer adjacent a la rotonda i prolongant el carril bici.

En el marc de la primera fase també es connectarà l’estació d’autobusos amb el carril bici del parc Mas Iglesias i es reforçarà la senyalització a les zones 30.

La segona fase millorarà les connexions nord-sud de la ciutat creant eixos de connexió amb l’Hospital i la zona universitària de Bellissens.

La tercera i última fase tindrà com a objectiu pacificar les zones residencials de la perifèria de la ciutat. La fase està condicionada a la millora de la permeabilitat dels itineraris no motoritzats.

Comentarios
Multimedia Diari