ERC Reus vol que Mas Carandell torni a Ensenyament

La diputada Noemí Llauradó veu necessari que l’equipament torni a ser gestionat per la regidoria

26 febrero 2019 08:42 | Actualizado a 26 febrero 2019 08:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diputada i membre de la comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya, Noemí Llauradó, va assistir ahir a un dels Esmorzars que du a terme la Cambra de Comerç de Reus per parlar sobre les oportunitats de la formació professional. Un acte que va tenir com a objectiu «teixir noves complicitats» i, en el qual l’alcaldable  va fer una intervenció política amb un clar missatge electoral.  

Llauradó va destacar el model educatiu 360 el qual «ha de potenciar la formació professional». «I és que aquesta iniciativa a donar continuïtat a un concepte molt més global en l’educació, un que va més enllà de l’escola. Estem aprenent contínuament», va dir Llauradó.  En aquest sentit, va posar com a exemple d’èxit els trenta anys d’activitat del Mas Carandell. «Aquest equipament, lluita per la formació professional i també per la reinserció laboral. La nostra intenció és que torni a formar part de la regidoria d’Ensenyament. És amb el que intentarem treballar per al proper mandat. El que hem d’aconseguir és que el talent de la ciutat romangui en el nostre àmbit territorial», va manifestar.

De fet, van ser nombrosos els arguments que va emprar per a «trencar amb aquest tòpic que diu que la formació és la germana pobra de l’educació o que s’hi apunta aquell que no li agrada estudiar». Com a exemple, va posar xifres d’abandonament escolar: «Són molt més baixes que no pas en el cas dels graus i el grau d’inserció és molt elevat». 

Una altra de les reivindicacions que va englobar al seu discurs va ser la poca presència femenina en segons quins àmbits professionals com ara l’horticultura i l’enginyeria. «Un factor que veiem que canvia amb els anys. Ara, trobem joves que tot i fer cicles volem continuar estudiant. Per fer-ho hem de lluitar perquè l’oferta formativa segueixi ampliant-se i perquè cada cop més empreses apostin per la formació dintre de les seves seus», va dir Llauradó. 

L’acte d’ahir va estar presentat pel president de la Cambra, Isaac Sanromà i hi van assistir  el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, i la directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Antònia Garau.  

Comentarios
Multimedia Diari