El Cementiri habilita un espai per espargir les cendres dels difunts

La ‘Font de les Cendres’ està ubicada en la zona d’ampliació i a tocar del passeig Central. També s’ha instal·lat un nou columbari 

29 diciembre 2017 23:09 | Actualizado a 29 diciembre 2017 23:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa poques setmanes, el Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Bax Camp, disposa de dos nous espais: la Font de les Cendres –on es poden espargir les cendres dels difunts– i un nou columbari ubicat al seu voltant.

En concret, aquests nous espais estan ubicats a la zona de l’ampliació de la part nord del Cementiri, a tocar del passeig central, i van entrar en funcionament durant la recent celebració de la festivitat de Tots Sants.

Pel que fa a la Font de les Cendres, els familiars poden portar a terme una senzilla cerimònia en la qual poden espargir les cendres del difunt a l’aigua, de manera simbòlica.

Per poder utilitzar aquest nou servei, cal coordinar-ho en tot moment amb els tècnics dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, que gestionen el citat Cementiri. Pel que referència als nous columbaris (84 en total), cadascun d’ells té una capacitat per a quatre urnes i amplia el servei d’inhumació de cendres amb què ja compta el cementiri. 

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals de l’Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, explica que «amb aquests dos nous serveis es contribueix a ampliar l’atenció a les famílies dels difunts que s’ofereix des de l’empresa Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

Entre aquests serveis hi ha la gestió del Cementiri General de Reus, a més de totes les gestions i facilitats que es presten des de les oficines, les sales de vetlla i els espais del Tanatori ubicat a la plaça Pau Picasso».

Pel que fa a la normativa, a l’Estat Espanyol espargir les cendres no està prohibit per la llei, però sí que és motiu de sanció abandonar o llençar una urna en un espai no habilitat. En principi, cada Comunitat Autònoma i cada Ajuntament tenen potestat per regular aquest tema i establir les seves pròpies ordenances. 

Cal dir que, en general, el servei de cremació és cada vegada més utilitzat arreu, enfront de la inhumació. Els motius que poden ajudar a explicar aquesta tendència no són únicament econòmics, sinó que també hi pot haver d’altres factors que ho poden propiciar, com ara d’altres actituds socioculturals davant la vida i la mort, o posicionaments personals davant la sostenibilitat, entre altres.

En el cas del Cementiri General de Reus s’ha volgut recrear un espai natural amb una font de pedra i envoltada per vegetació i diversos ornaments florals propis de la nostra zona on el raig de l’aigua serveix per espargir les cendres dels difunts de manera simbòlica.

És molt important recordar que aquest nou servei s’ha de realitzar sempre sota la tutela dels tècnics i responsables del Cementiri.

Comentarios
Multimedia Diari