Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell Municipal d’Infants debatrà sobre ‘activitat física i salut’

El Consell Municipal de Joves de Secundària també parlarà sobre aquest tema durant aquest curs

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’una bicicletada popular que es va celebrar l’any passat a Reus.  FOTO: alba mariné/DT

Imatge d’arxiu d’una bicicletada popular que es va celebrar l’any passat a Reus. FOTO: alba mariné/DT

El Consell Municipal d’Infants Ciutadans i el Consell Municipal de Joves a Secundària han iniciat els processos participatius d’aquest curs amb un mateix tema central a treballar: ‘Activitat física i salut’.

Els infants i els joves reflexionaran sobre aquest tema i el seu entorn proper amb l’objectiu de fer propostes perquè l’Ajuntament pugui implementar-les. Els dos processos, que fomenten la participació activa de la ciutadania des de la infantesa i la joventut, culminaran amb la presentació pública d’aquestes propostes davant del consistori i molt especialment davant de la comunitat educativa.

Els dos fòrums participatius que apleguen alumnat de 5è de primària (el Consell d’Infants Ciutadans) i de 3r d’ESO (el Consell de Joves a Secundària) porten a terme diferents sessions de treball coordinades des de la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística per un costat i el Casal de Joves per l’altre.

Aquest curs els dos processos participatius compten amb la col·laboració de la regidoria responsable de les polítiques municipals d’esport.

Els processos participatius es visualitzen amb les respectives sessions institucionals on es presenten les propostes finals a l’alcalde i a la resta de membres del consistori. Posteriorment, durant el curs següent, l’alumnat continua fent un seguiment del tema treballat a través de diferents trobades.

Aquest curs participen en el Consell d’Infants Ciutadans més de 900 nens i nenes de 21 escoles d’ensenyament primari de Reus 

Els centres participants són: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Collège Française, Eduard Toda, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep i Sant Pau.

Tallers

El projecte s’inicia amb la participació dels infants en els tallers que es desenvolupen a les aules de les escoles i posteriorment representants de cada centre integren el Consell Municipal d’Infants que prepara les propostes que es presentaran en audiència pública al consistori.

Els tallers previs a l’audiència estan organitzats per l’equip tècnic del Pla Educatiu d’Entorn, projecte que té com a objectius el foment de l’èxit formatiu de l’alumnat, el foment de la participació dels nens i nenes i dels espais de convivència, augmentar la presència i ús social de la llengua catalana, potenciar l’educació en valors i el compromís cívic i enfortir la xarxa entre els centres educatius.

Temas

Comentarios

Lea También