Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Teatre Fortuny tanca la gira extraordinària de Lax’n’Busto

El grup del Vendrell farà només quatre concerts, en els quals presentarà els temes del seu disc més singular, ‘Polièdric’

Diari de Tarragona

Whatsapp
El nou treball dels Lax’n’Busto sortirà a la venda el pròxim 15 de febrer.  FOTO: acn

El nou treball dels Lax’n’Busto sortirà a la venda el pròxim 15 de febrer. FOTO: acn

Després de gairebé sis anys sense cançons noves, els Lax’n’Busto han tornat a l’estudi per enregistrar 10 nous temes. Ahir es van presentar les dues primeres cançons i ja s’ha iniciat la prevenda del que és el disc més singular de la banda, que sortirà a la venda oficialment el 15 de febrer. I es faran quatre concerts, un d’ells al Teatre Fortuny de Reus, el 24 de maig.

Polièdric, el nou disc d’estudi, compta amb la presència de set cantants diferents. El retorn de Pemi Fortuny i la participació d’una cantant novell, Nerea Bassart, destaquen dins la singularitat de la proposta que compta també amb Ernest Armengol, Ramon Mirabet, Miquel Abras, Pol Fuentes i David Ros.

El primer dels tres concerts de presentació anunciats al Festival Strenes ha exhaurit les seves localitats abans de la sortida del disc, i ahir es va posar a la venda una segona data consecutiva al mateix Auditori de Girona. Des del final de gira i aturada indefinida de fa dos anys a Razzmatazz, en la que Salva Racero va deixar de treballar amb el grup, els Lax’n’Busto han estat immersos en la composició de cançons, però aquesta vegada han volgut mostrar-les d’una manera diferent.

Sense un cantant estable al grup, han volgut experimentar i tenir una visió polièdrica de les seves pròpies cançons, per la qual cosa han convidat diversos cantants a interpretar aquestes composicions inèdites. La recuperació per aquest projecte, del cantant i cofundador del grup Pemi Fortuny, que ha interpretat dues de les cançons, és un dels fets destacats d’aquest disc. Un altre dels fets a remarcar és la producció tècnica i artística a càrrec d’un tàndem de productors excepcional com és el format per Santos Berrocal i Fluren Ferrer. Aquest darrer ha assumit el paper de teclista en totes les gravacions. Un gran repte per a ells que han entomat d’una manera que pocs podrien esperar, per la seva complexitat i pel seu gran risc. 

Un altre fet significatiu i gratificant ha estat la convocatòria que es va fer al passat mes de maig, en què es van presentar 238 candidats en un concurs per trobar un cantant que interpretés alguna de les cançons, i que va continuar amb un càsting en directe enregistrat al local d’assaig del grup amb els 4 cantants finalistes. D’aquests finalistes, va sortir una guanyadora, la Nerea Bassart, que ha enregistrat una cançó al disc. Ha estat clau la implicació, empatia i absoluta disposició de tots els cantants en un projecte tan singular com aquest, i que han estat al peu del canó sempre. Ernest Armengol, Ramon Mirabet, Miquel Abras, Pol Fuentes, David Ros, i els ja esmentats Nerea Bassart i el retrobat Pemi Fortuny.

El disc sortirà a la venda el pròxim 15 de febrer, i donada la complexitat de la proposta, es faran només 4 únics concerts de presentació, amb la participació de la «gran banda», amb tots els cantants. 

Temas

Comentarios

Lea También