Más de Reus

Reus Universitat

El metge Ramon Gomis, investit com a doctor honoris causa per la URV

Per la seva contribució al món de la investigació biomèdica en relació amb la malaltia diabètica, l'obesitat i la nutrició. Gomis actualment és catedràtic de medicina en la Universitat de Barcelona

Redacció

Whatsapp
Ramon Gomis durant el seu discurs al Paranimf de la Universitat. Foto: URV

Ramon Gomis durant el seu discurs al Paranimf de la Universitat. Foto: URV

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha investit aquest divendres el metge endocrinòleg reusenc Ramon Gomis de Barbarà com a doctor honoris causa per la seva contribució al món de la investigació biomèdica en relació amb la malaltia diabètica, l’obesitat i la nutrició. El professor Ramon Maria Miralles, director del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, ha estat el padrí del doctorand en l’acte d’investidura. La proposta d’investir-lo com a doctor honoris causa, però, la va fer l’investigador Joan Vendrell.

Ramon Gomis, que va néixer i passar la seva infància i joventut a Reus, ha explicat que el reconeixement és «molt especial» per la seva vinculació amb els professors de la Universitat i per la seva relació amb el territori. De fet, ha col·laborat amb la Universitat Rovira i Virgili com a científic i com a gestor de la ciència biomèdica.

Actualment, Gomis de Barbarà és catedràtic de medicina a la Universitat de Barcelona, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) des del 2004 i consultor sènior en Endocrinologia a l’Hospital Clínic de Barcelona, on ha exercit de metge endocrinòleg des del 1974 i de cap de la Secció de diabetis i del Servei d’Endocrinologia.

En el seu discurs, Gomis ha assegurat que va decidir especialitzar-se en el camp de l’endocrinologia perquè «la recerca científica biomèdica era, i és, l’única eina possible per donar-nos aquesta resposta que ens permeti avançar en la prevenció i la curació de les malalties». Ara bé, ha reconegut que «hi ha qui pot pensar que la recerca biomèdica no és per als metges» i ha proclamat que «no es pot progressar en la medicina sense una recerca mèdica amb metges» encara que això «exigeix canvis». Gomis aposta per la recerca traslacional, que es tracta «d’estimular als metges per tal que assoleixin els coneixements fonamentals en ciències bàsiques, des de les matemàtiques o la física a la bioquímica o la biologia cel·lular».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También