El programa Reempresa de Reus ha permès mantenir cent llocs de treball en 3 anys

S'han transmès un total de 25 empreses, el que ha suposat una inversió de 1,5 milions d´euros, la majoria aquest 2016

19 mayo 2017 17:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El programa de transmissió d’empreses Reempresa compleix tres anys a Redessa amb un balanç molt satisfactori, segons les dues parts implicades, tant l’Ajuntament de Reus, que el gestiona a través de Redessa, com pel Centre de Reempresa de Catalunya. Des de la seva posada en marxa, el Reempresa ha anat augmentant les transmissions fins a arribar a les 25 empreses, 14 de les quals transmeses durant aquest 2016.

La inversió induïda, és a dir, l’import total pel qual s’han traspassat les empreses, ha estat de més d’un milió i mig d’euros, gairebé un milió dels quals durant el que portem d’any. A més a més, en els tres anys que porta en funcionament, s’han donat d’alta al servei 78 empreses i 122 potencials reemprenedors. Així, una de cada tres empreses cedides s’han convertit en un cas d’èxit, i un de cada quatre emprenedors que s’han interessat pel programa Reempresa ha acabat comprant una empresa. I per si tot això no fos tot, un dels aspectes més destacats del programa és que ha permès mantenir cent llocs de treball que, en cas de tancament de les empreses, s’haguessin perdut.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha posat aquest dijous en valor el fet que «per densitat de Pimes i d’emprenedors confiàvem que la ciutat de Reus acolliria bé el programa, que ha tingut una evolució que no ha deixat de créixer en els darrers tres anys». Ell mateix també ha destacat la tasca d’acompanyament que ha portat a terme el Reempresa.

Pel que fa al perfil de les empreses, a Reus té un gran pes el sector comerç, ja que comporta un 42% dels casos d’èxit i gairebé la meitat de les propostes de cessió. Tot i amb això, el que genera més inversió induïda és l’industrial, amb un 38% de la inversió. Altres sectors amb pes pel que fa al Reempresa són l’hostaleria i el sector serveis, que registren una quarta part dels casos d’èxit del Reempresa cada un.

El director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, ha afirmat que «el context econòmic afavoreix aquest tipus de transaccions, perquè ha provocat un canvi de mentalitat». Les empreses que entren al programa han de complir dos requisits: estar en funcionament i ser viables econòmicament. Normalment el procés d'ençà que es comença la cessió d’una empresa fins que aquesta està en ple funcionament té una durada de 6 mesos.

Comentarios
Multimedia Diari