Els Xiquets de Reus, els reis dels jocs

El grup guanyador obté la seva tercera corona al torneig de jocs tradicionals contra el col·lectiu de la colla del Bou. L’històric marca que també van repetir lideratge l’any 2010 i 2015

Cristina Valls

Whatsapp
Els participants van mesurar la seva força estirant la corda per disputar-se el lideratge.  Foto: Alfredo González

Els participants van mesurar la seva força estirant la corda per disputar-se el lideratge. Foto: Alfredo González

Moltes sorpreses i moments que no tenen cap pèrdua. Amb aquestes directrius va avançar el torneig de jocs tradicionals dels Cóssos del dilluns a la plaça del Mercadal de Reus, el qual ja suma diverses edicions i està més que consolidat. De fet, va quedar com a guanyador indiscutible el col·lectiu dels Xiquets de Reus i van aconseguir la tercera corona de l’encontre. «Cal recordar que també van repetir el lideratge l’any 2010 i 2015, són tots uns guanyadors. La tasca dels subcampions de l’agrupació del Bou, però, també és digna d’esmentar!», va enaltir el comunicador Josep Baiges, presentador habitual de l’activitat, quan ja s’havien desempatat les darreres colles amb una cursa de masclets i cabassos. 

L’acte, amenitzat per la banda musical dels Cóssos, va tenir un gran poder de convocatòria i va rebre una participació total de 14 colles, les quals es van dividir en quatre equips. Els Cóssos es van convertir en un espai on es van agermanar diverses entitats culturals de la ciutat, però també un lloc on es van disputar lideratges mitjançant proves físiques d’allò més entretingudes. Val a dir que les proves més difícils no van resultar pas la del pal ensabonat, sinó que la de la bicicleta va esdevenir una tasca complexa pel que fa a l’equilibri.

La cursa de sacs va ser una de les proves més còmiques de la ‘competició’.  Foto: Alfredo González

La jornada va ser cruenta, ja que no van ser només els lluitadors participants els qui van suar la samarreta, sinó que el públic reusenc també va patir d’allò més. Val a dir, però, que la climatologia va ser prou benèvola. Passats tres quarts d’hora de l’inici de la gran prova, el sol es va amagar.   

Entre els moments més àlgids dels jocs tradicionals, cal destacar les integrants del ball de Valencianes, les quals van quedar com a semifinalistes contra els del Bou de Reus amb una batalla de força d’estirar la corda. El curiós del cas va ser que tot i ser ple de fèmines amb tan sols un noi estirant de la corda, el grup va ser difícil de vèncer.  Val a dir que tots dos grups, sense cap victòria al seu palmarès, va actuar amb desfici. Els grups d’animació també van tenir un paper molt important en l’acte, tret que es va voler premiar amb un reconeixement.

Temas

Comentarios

Lea También