Els nens de Pratdip, a la pell dels refugiats

Alumnes de l'Escola Santa Marina han sortit al pati i han fet una escenificació, representant dos nens refugiats amb pocs recursos que rebien l'ajuda d'un altre. Tot plegat, al costat de la tenda de campanya, l'efímera llar dels infants que fugen de la guerra

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els alumnes de l’Escola Santa Marina han simulat que eren refugiats. Han sortit al pati i han fet una escenificació tot representant dos nens refugiats amb pocs recursos que rebien l’ajuda d’un altre, que es treia la jaqueta i li posava a un dels infants amb poca roba. Tot plegat, al costat de la tenda de campanya, l’efímera llar dels nens que fugen de la guerra. En aquest cas, l’equip docent del centre ha apostat per un intercanvi de papers. Els dos nens que s’han posat a la pell dels infants refugiats són autòctons; i el que els donava ajuda, d’origen musulmà. L’objectiu, com explica el director del centre, Eduard Planes, és “intercanviar papers, fomentar l’empatia i crear debat”. L’activitat l’han dut a terme aquest dilluns amb motiu de la celebració del dia de la Pau, i en el marc de la campanya ‘I si fóra jo...?’.

Al llarg de tota la jornada han dut a terme també altres activitats, com ara jocs de caire emocional, i han fet visualitzacions de documentals i curts animats com per exemple un d’Unicef anomenat ‘Cómo se siente un niño cuando huye de la guerra’ o ‘El senyor guerra i la senyora pau’, del programa Una mà de contes.

Els responsables del centre impulsen també la Xarxa d’Escoles Solidàries, de més envergadura i d’un abast més ampli, per tal que “els infants del centre escriguin cartes de suport per explicar-los coses del seu dia a dia i per ajudar-los a tenir la seva estança més agradable”, apunta el director, Eduard Planes. Han fet extensiva la seva proposta a altres centres, de manera que s’hi han unit escoles de municipis com Riudoms, Salou, Cambrils, Reus o Vinyols.

“Nosaltres tenim molta sort ja que no estem en guerra, però vosaltres sí. No teniu la sort d’estar en pau. Els grans us haurien de donar mantes i jaquetes per a que us protegíssiu de la neu”, diuen els alumnes de parvulari de l’Escola Santa Marina en l’escrit conjunt que els faran arribar. “M’agradaria que vinguéssiu a casa meva a jugar amb mi. Tinc joguines i coses molt divertides que us agradarien per jugar. M’agradaria poder jugar a l’ordinador amb vosaltres. Jo sempre hi jugo i em diverteixo molt. Us agradaria ser els nostres amics? Sigueu forts i valents que segur que la guerra s’acaba”, diuen. Tot plegat amb l’objectiu clar de fomentar la conscienciació i la sensibilització. Les cartes, en anglès, arribaran al seu destí, a Atenes i Salònica, de la mà de l’entitat Reus Refugi i estan escrites per nens de totes les edats.

 

Comentarios
Multimedia Diari