Falset promou la creació d’una cooperativa d’habitatge

La intenció és construir 9 pisos en un solar de propietat municipal, a la zona de la Sénia del Padró. El consistori busca veïns interessats

16 octubre 2018 06:50 | Actualizado a 16 octubre 2018 06:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Falset està treballant per impulsar la construcció de pisos a la capital del Priorat en règim de cooperativa. Per tirar endavant la iniciativa, el consistori cerca veïns per constituir la cooperativa i engegar la promoció. Segons explica l’alcalde, Jaume Domènech, es preveu la construcció de 9 pisos en un solar, actualment propietat municipal, ubicat a la zona de la Sénia del Padró.
«Des de l’Ajuntament volem promocionar aquesta cooperativa d’habitatge perquè els pisos surtin a preu de cost. Seria una promoció de planta baixa més dos pisos d’alçada, i sortirien tres pisos per planta», afegeix l’alcalde. Recalca que «un dels primers tràmits a seguir seria l’adjudicació del solar a la cooperativa que es constituís, que en aquests moments està catalogat com a urbà, i a continuació se seguirien la resta de passos legals que s’hagin de complir per impulsar la promoció». L’alcalde confirma que «els serveis tècnics encara han de determinar el preu del solar».

L’objectiu, destaca Jaume Domènch, «és posar remei a un problema que hem detectat, i s’ha manifestat al consistori, que és la mancança d’habitatge de nova construcció a Falset». «Al mercat immobiliari hi ha oferta de pisos de segona mà, però en aquests moments hi ha persones que busquen pisos de nova construcció a un preu assequible. El que no volem és que marxi gent del municipi», afegeix l’alcalde.
Jaume Domènech recorda que en l’àmbit català existeixen experiències similars que, amb la col·laboració de l’administració local, s’han dedicat a impulsar promocions d’habitatge en règim de cooperativa. En aquest sentit, el consistori fa una crida als veïns interessats a passar per l’Ajuntament i demanar més informació. L’alcalde és optimista quant a trobar persones interessades a impulsar la construcció d’aquests pisos, per poder engegar el projecte tan aviat com es pugui.

Comentarios
Multimedia Diari