Fito Luri obre la programació de tardor del Teatre Bartrina de Reus

El Consorci teatral encetarà la nova oferta el 21 de setembre amb l’actuació del cantautor reusenc, que presentarà el seu 7è disc, ‘Cru’

17 mayo 2019 07:28 | Actualizado a 17 mayo 2019 07:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci delTeatre Bartrina ja té llesta la programació de tardor  2019 del Teatre Bartrina, la qual veurà la llum el proper 21 de setembre amb la presentació (21 hores) del setè disc del cantautor reusenc Fito Luri, anomenat Cru. La nova oferta d’espectacles inclou en total quatre concerts de música, dos espectacles familiars, vuit muntatges teatrals i un parell de festivals, on hi haurà el COS  que es durà a terme el mes d’octubre i el Memorimage, al novembre. A més, també s’inclouen les sessions de Cine-Club del Centre de Lectura i altres activitats relacionades amb l’ateneu. 

La programació finalitzarà el proper 26 de desembre amb el tradicional tradicional El Poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, interpretat per Josep Maria Puig i Baiget, amb música de Xavier Pié.  

Una temporada ‘valenta’
La regidora de Cultura a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, va descriure ahir dijous, en la roda de premsa de presentació, la nova programació com a un producte de «qualitat», però sobretot «valent». I és que s’aposta per adaptar-se a diferents franges d’edat i exposar diverses disciplines. En aquest sentit, va agraïr especialment la tasca de la membre de la Comissió Artística del Consorci del Teatre Bartrina, Rosa Mateu, també responsable de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura. 

Quant a la programació, en l’apartat musical, cal esmentar un concert de XXI Orquestra Ciutat de Reus per Nadal (21 de desembre a les 21 hores); una actuació de Joan Isaac i Sílvia Comes, que homenatgen a Silvio Rodríguez, el dia 27 d’octubre; i ,en el marc del Festival Accents, un concert de Jabier Muguruza (2 de novembre), inclòs també al mateix festival, del que el Teatre Bartrina n’és co-organitzador. D’altra banda, d’espectacles familiars, hi ha Adéu Peter Pan el diumenge 6 d’octubre, a càrrec de la companyia Festuc Teatre, i El secret de la Senyora Melody, el diumenge 1 de desembre, a càrrec de la Camerata XXI Orquestra Ciutat de Reus, amb la narració de David Puertas. Ambdós espectacles estan recomanats per a nens i nenes a partir de 3 anys. 

El gruix de la programació prové del teatre, amb dos espectacles inclosos al programa Noves Escenes promogut pel Consorci Xarxa Transversal i que ambdós finalitzaran amb un Fòrum de l’Espectador, promogut pel Col·legi de Psicòlegs de Tarragona. 

Per una bansa, Claudia, de la Companyia La Conquesta del Pol Sud, que es farà el dia 24 de novembre, a les 18 hores, i per l’altra, Celebraré mi muerte, a càrrec de Teatro del Barrio, amb veredicte i col·loqui al final, que es farà el dia 30 de novembre, a les 21 hores.
La resta d’espectacles teatrals seran Ovelles, de Carme Marfà i Yago Alonso (6 d’octubre, 21 hores); Una gossa en un descampat, de Clàudia Cedó (26 d’octubre, 21 hores); Qui ets?, un text de Màrius Serra, (10 de novembre, 18 hores); Vaselina, dirigida per Sergi Belbel (16 de novembre, 21 hores); La dansa de la Venjança, de Jordi Casanovas (14 de desembre, 21 hores), un espectacle al voltant de la violència de gènere.

Comentarios
Multimedia Diari