L'Aeroport de Reus suma enguany 809.836 viatgers, un 16% més que l'any passat

Es consolida com l'aeròdrom que més creix de Catalunya en percentatge. El passat mes de novembre va rebre 9.730 viatgers

19 mayo 2017 17:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Aeroport de Reus continua incrementant el nombre de passatgers pocs dies abans de tancar l’any. Segons dades publicades per Aena, el passat mes de novembre l’aeròdrom va rebre un total de 9.730 viatgers, un 22% més que en el mateix període de l’any passat. En l’acumulat de l’any, ja són 809.836 els usuaris que han passat per les instal·lacions del Baix Camp, el que suposa un augment del 16,2% respecte al mateix període del 2015.

Aquesta xifra reafirma l’Aeroport de Reus com la instal·lació que més ha crescut en percentatge del conjunt d’equipaments catalans pertanyents a la xarxa d’Aena. I és que amb el que portem de 2016, l’Aeroport de Barcelona-El Prat ha incrementat un 11%, mentre que el de Girona ha perdut fins a un 6%.

Les claus per entendre el rellançament de l’aeroport reusenc cal buscar-les, en primer lloc, en la diversificació de les companyies. L’aerolínia Ryanair es manté com la principal operadora però ha deixat de ser l’única davant de low costs com Jet2.com, que la pròxima temporada d’estiu oferirà un total de nou rutes – el número més elevat de la seva història a Reus–. L’altre factor que explica els bons números de l’Aeroport sorgeix per l’encert de les mesures implantades per part de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus per consolidar el turisme britànic i l’obertura de nous mercats com ara, per exemple, el rus, l’holandès o el belga.

Enmig de tot plegat tampoc es pot oblidar l’important operatiu xàrter que, en aquests moments, es troba tancant el calendari de cara a la pròxima temporada estival i que també ha ajudat a la diversificació amb vols com el de Dublin del turoperador Sunway.

868 moviments

D’altra banda, pel que fa al nombre d’operacions recollides per Aena, en el darrer mes de novembre s’han dut a terme 868 moviments, pràcticament la mateixa xifra que el mateix període de 2015, amb una diferència només del 0,2%.

En els onze primers mesos de l’any, es comptabilitzen a l’equipament de la capital del Baix Camp fins a 13.739 aterratges i enlairaments, la qual cosa suposa un increment del 7,3% respecte al mateix període de 2015.

Comentarios
Multimedia Diari