La CUP de Reus torna a portar l'Ordenança de Civisme als jutjats

Els cupaires han presentat un contenciós administratiu davant del TSJC per considerar que el text aprovat vulnera drets fonamentals de la persona. La formació critica, entre altres, que se sancioni la menidicitat o la prostitució

19 mayo 2017 18:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha tornat a portar l'Ordenança de Civisme aprovada per l'Ajuntament de Reus davant dels jutjats. Els cupaires van presentar la setmana passada un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per considerar que el text vulnera certs drets fonamentals de la persona. Així ho ha anunciat aquest migdia a través de la xarxa social Twitter el regidor de la CUP, Edgar Fernández, on a més ha afegit l'article que ja va escriure avançant la intenció del partit de portar l'Ordenança de Civisme al TSJC.

 

 

L'actual denúncia, presentada junt amb l'Associació Cultural Despertaferro i l'Associació Reus Som Útils (ARSU), segueix un model similar a la que ja van entrar la legislatura passada. En aquella ocasió, però, també s'hi van acabar afegint diferents entitats islàmiques per l'apartat que feia referència a la prohibició de vestir qualsevol tipus de vel integral a la via pública. Des de la CUP asseguren que encara estan pendents de rebre resposta.

L'actual document continua rebutjant frontalment el caràcter sancionador que té l'Ordenança de Civisme en termes com ara la llibertat d'expressió, la mendicitat o la prostitució. Cal apuntar que l'ordenança aprovada contempla una reducció del voltant del 20% de la quantia de les sancions i una adequació segons el poder adquisitiu de la persona multada. Per exemple, les faltes considerades com a molt greus han passat dels 3.000 als 2.400€. Una mesura, segons la CUP, del tot insuficient, ja que el que reclamen es derogar el fet de poder sancionar els ciutadans.

L'actual Ordenança de Civisme es va aprovar el passat mes de maig en ple municipal amb el vot favorable de l'equip de govern (va ser necessari el vot de qualitat de l'alcalde Carles Pellicer) i l'abstenció de Ciutadans. El govern va assegurar que el nou document era una revisió fruit d'un procés participatiu amb les entitats de la ciutat i que era d'una "vocació molt més pedagògica". PSC, CUP i PP van votar en contra la seva aprovació per considerar que "era un maquillatge de l'anterior ordenança", va assegurar el mateix Fernández. Des de la CUP també es va manifestar que el seu rebuig no responia a raons de partit si no a aspectes més jurídics.

Comentarios
Multimedia Diari