La DO Empordà, convidada a la 12a Nit de les Garnatxes

Un miler de persones gaudiran de la festa el pròxim 4 de maig al Celler de Capçanes. 
Els vins, la gastronomia, la música i l’art es retrobaran en una nova edició de la iniciativa

17 abril 2018 06:15 | Actualizado a 15 febrero 2019 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una nit única per maridar les Garnatxes de Capçanes amb la creativitat culinària de Cambrils. El Celler de Capçanes celebrarà el pròxim 4 de maig, a partir de les 23 hores, la 12a Nit de les Garnatxes. En aquesta edició la Denominació d’Origen convidada és la DO Empordà. «En aquesta denominació d’origen la Garnatxa, que li diuen Lledoner, també té molta importància en els vins», destaca la sommelier Anna Casabona. Els cellers convidats són La Vinyeta, Celler Cooperatiu Espolla, Vinyes dels Aspres, Perelada Vins i Caves i Celler Arché Pagès. La nit també serà especial per la participació d’un artista conegut. En aquesta edició l’invitat serà Ramon Mirabet. La música compartirà protagonisme amb les exposicions artístiques d’Enric Servera i Valentín J. Martín.

Música, art, maridatges i vins es retrobaran sota la lluna i la llum de les estrelles un any més, en una iniciativa que reuneix un miler de persones a la bodega de la DO Montsant. «Fa 12 anys, la festa va néixer amb l’esperit de ser  la presentació de les Garnatxes de temporada per als veïns i els socis del celler. El que es feia aleshores, i es continua fent actualment, és tastar els vins joves Mas Donís, i també els vins d’anyada 100% Garnatxa dels quatres terroirs diferents, Panal, Calissa, Licorella i Argila», explica Anna Casabona. Recorda que «a Capçanes, des de sempre, les finques més bones, s’han vinificat per separat i se sap l’edat de les vinyes, el tipus de sòl, entre altres». 

L’oportunitat era i és única perquè, després de la Nit de les Garnatxes, bona part dels vins es reservaven per realitzar els cupatges dels diferents vins del celler. «A diferència de les primeres edicions, des de fa uns anys es reserva una part de les Garnatxes, que es comercialitzen com els quatre vins de la Nit de les Garnatxes, i que es presenten embolcallats amb un paper il·lustrat per un còmic on s’explica tot el projecte, les característiques de cada sòl i de cada vi», detalla Anna Casabona. La Garnatxa Panal es presenta com un «vi fàcil de beure i entendre»; la Llicorella com «un vi mineral»; l’Argila és un «vi salvatge»; i la Calissa esdevé «un vi fresc i subtil». Cada anyada deixa la seva empremta. «L’anyada 2017 tots els vins han sortit molt intensos i concentrats, són vins molt més potents», destaca la sommelier Anna Casabona i argumenta que «és fruit d’un any molt sec i en el qual la producció ha disminuït de forma generalitzada en les diferents DO, i si hi ha menys raïm aquest és més concentrat». 

«Maridatge estratosfèric»
Els vins compartiran protagonisme amb les creacions culinàries dels restaurants amb Estrella Michelin, Rincón de Diego i Can Bosch. «Aquesta és una de les novetats que vam introduir fa tres anys, és a dir, col·laborar amb els restaurants per maridar els vins amb diferents tapes», destaca la sommelier, i afegeix que «col·laborem un any amb els xefs de Cambrils i un any amb els de les Terres de l’Ebre, i treballar amb cuiners de tant nivell és un exercici de creativitat estratosfèrica». 
La Nit de les Garnatxes de Capçanes és un privilegi per gaudir de quatre sòls i quatre Garnatxes diferents, tot en una nit única sota les estrelles del Priorat.

Comentarios
Multimedia Diari