La Ganxet Pintxo de tardor suma 35 restauradors

La ruta de tapes tindrà lloc del 7 al 17 de novembre. Avui, ja s'han presentat les tapes i dos professionals les han examinat

07 octubre 2019 11:07 | Actualizado a 10 octubre 2019 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 17a edició de la Ganxet Pintxo ja ho té tot enllestit per poder donar el tret de sortida el proper 7 de novembre, allargant-se fins el dia 17. La ruta de tapes comptarà, en aquesta ocasió, amb 35 establiments de restauració participants i un més que oferirà el menú.

Tal com ha explicat aquets matí el vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista, es manté el preu de la darrera edició, amb 3,5 euros la tapa i beguda. «A més, i com ja vam fer en la darrera ocasió, seguim treballant per millorar la qualitat de les tapes», ha explicat. En aquest sentit, aquest matí, al Mercat Central de Reus, els restauradors participants han elaborat les seves propostes davant l’atenta mirada de dos xefs: en Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou.

Tots dos han tastat cada una de les tapes i han aportat propostes i consells per millorar la qualitat o també perquè siguin més atractives visualment. Posteriorment, els plats definitius han estat fotografiats per tal d’introduir la seva imatge a la guia de la 17a Ganxet Pintxo. «Abans, els restauradors presentaven les propostes i eren validades, però ara volem treballar per millorar la qualitat. És per aquest motiu que comptem amb la col·laboració de professionals que coneixen bé la gastronomia i que permeten anar millorant», senyalava Jaume Batista.

«La nostra proposta és carabassa fregida amb una vinagreta de gerds, ametlla i panses», explicava aquest matí Nicolas Abussi, del restaurant La Mala Vita. «Els dos xefs han acollit molt bé la nostra proposta», afegia. Des del restaurant Flaps aposten per la reconversió d’una pizza d’albergínia i salsa bolonyesa en un pintxo. «Només ens han comentat que hi poséssim oli per la foto. Però tot correcte, deia el Víctor.

La portera del Reus femení, la imatge del cartell

La imatge de la Ganxet Pintxo de Tardor serà la portera del Reus femení, Sandra Capitán. D’aquesta manera la ruta vol donar el seu suport a l’equip roig-i-negre, atenent les peculiars circumstàncies d’aquesta temporada. Per altra banda també s’ha volgut apostar per potenciar l’esport femení amb una jugadora que és emblema del futbol local, després de quatre temporades defensant la porteria del club reusenc. De fet, Capitán formarà a l’onze titular aquest proper cap de setmana amb motiu del primer partit de la temporada de la Preferent Juvenil que enfrontarà aquest dissabte a l’estadi municipal a l’equip local amb el FC Barcelona A.

Comentarios
Multimedia Diari