Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat inverteix 743.000 € en serveis socials a la Conca de Barberà

El contracte Programa es regula a través del Consell Comarcal, i augmentaran el nombre de professionals dels Equips Bàsics. Un 66% anirà destinat a Treball, Afers Socials i Famílies

Diari de Tarragona

Whatsapp
El Contracte Programa planifica la prestació de serveis adreçats a col·lectius diferents. FOTO: acn

El Contracte Programa planifica la prestació de serveis adreçats a col·lectius diferents. FOTO: acn

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha signat amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà el contracte programa per al 2017 que suposa una inversió de 742.961 euros.

La Generalitat i el Consell han aprovat aquest import que permetrà avançar en l’assoliment de la ràtio de tres treballadors socials i dos educadors socials en les àrees bàsiques de serveis socials per a cada 15.000 habitants.

A més, s’afegeix un nou indicador que permetrà augmentar aquests professionals i que té en compte el nombre de persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, el nombre d’expedients d’infants i adolescents en situació de risc, el nombre d’expedients de dependència i la dispersió territorial.
D’aquesta manera, per a la Conca de Barberà suposa que enguany el nombre de professionals dels Equips Bàsics de Serveis Socials serà de 8,5, finançat en un 66% per Treball, Afers Socials i Famílies i en un 34% per l’Ajuntament. A aquest increment de professionals també s’hi suma, des de l’1 de setembre, la contractació d’administratius de nivell alt per a desenvolupar les funcions de gestió administrativa que derivin de la intervenció social, alliberant als tècnics de la tasca administrativa per revertir una millor atenció a la persona. 

Novetat
Una  altra de les novetats del Contracte programa són els Serveis d’Intervenció Socioeducativa no residencial (SIS). Els SIS són un recurs clau en l’atenció a la infància i adolescència i les seves famílies per l’abordatge de la prevenció, la intervenció en nivells inicials de risc, la capacitació parental i integral de cada situació. 

Aquests anys s’implementa un nou model de treball amb l’objectiu de disposar d’una xarxa pública d’aquests serveis a tot el territori català, titularitat de l’Administració local i amb finançament públic de la Generalitat. 

El nou apèndix també permet gestionar a través del Contracte programa totes les polítiques de joventut, alhora que incorpora els serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció. El Servei d’orientació  inicia experiències pilot  d’acompanyament a les famílies. 

La nova addenda permet gestionar a través del contracte programa les polítiques de joventut, i incorpora els serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció. També inicia les experiències pilot del servei d’orientació i acompanyament a les famílies. Es milloraran les actuacions en matèria d’accessibilitat; la promoció, distribució, etc.

Temas

Comentarios

Lea También