La Generalitat inverteix 743.000 € en serveis socials a la Conca de Barberà

El contracte Programa es regula a través del Consell Comarcal, i augmentaran el nombre de professionals dels Equips Bàsics. Un 66% anirà destinat a Treball, Afers Socials i Famílies

08 diciembre 2017 11:56 | Actualizado a 08 diciembre 2017 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha signat amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà el contracte programa per al 2017 que suposa una inversió de 742.961 euros.

La Generalitat i el Consell han aprovat aquest import que permetrà avançar en l’assoliment de la ràtio de tres treballadors socials i dos educadors socials en les àrees bàsiques de serveis socials per a cada 15.000 habitants.

A més, s’afegeix un nou indicador que permetrà augmentar aquests professionals i que té en compte el nombre de persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, el nombre d’expedients d’infants i adolescents en situació de risc, el nombre d’expedients de dependència i la dispersió territorial.
D’aquesta manera, per a la Conca de Barberà suposa que enguany el nombre de professionals dels Equips Bàsics de Serveis Socials serà de 8,5, finançat en un 66% per Treball, Afers Socials i Famílies i en un 34% per l’Ajuntament. A aquest increment de professionals també s’hi suma, des de l’1 de setembre, la contractació d’administratius de nivell alt per a desenvolupar les funcions de gestió administrativa que derivin de la intervenció social, alliberant als tècnics de la tasca administrativa per revertir una millor atenció a la persona. 

Novetat
Una  altra de les novetats del Contracte programa són els Serveis d’Intervenció Socioeducativa no residencial (SIS). Els SIS són un recurs clau en l’atenció a la infància i adolescència i les seves famílies per l’abordatge de la prevenció, la intervenció en nivells inicials de risc, la capacitació parental i integral de cada situació. 

Aquests anys s’implementa un nou model de treball amb l’objectiu de disposar d’una xarxa pública d’aquests serveis a tot el territori català, titularitat de l’Administració local i amb finançament públic de la Generalitat. 

El nou apèndix també permet gestionar a través del Contracte programa totes les polítiques de joventut, alhora que incorpora els serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció. El Servei d’orientació  inicia experiències pilot  d’acompanyament a les famílies. 

La nova addenda permet gestionar a través del contracte programa les polítiques de joventut, i incorpora els serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció. També inicia les experiències pilot del servei d’orientació i acompanyament a les famílies. Es milloraran les actuacions en matèria d’accessibilitat; la promoció, distribució, etc.

Comentarios
Multimedia Diari