La Liverpool String Quartet toca avui per la Caixa de Solidaritat a Porrera

Actuen aquest vespre a la plaça de l’Església de Porrera. Demà ho faran a Castellvell i dijous a Maspujols
 

13 agosto 2018 09:13 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dijous passat a la seu d’Òmnium Cultural situada al raval Santa Anna, 2, de Reus es va presentar la catorzena gira del Liverpool String Quartet. 

Quatre concerts, que se celebraran avui dilluns, dia 13, a Porrera, demà a Castellvell del Camp i el dia 16 a Maspujols, a les 20.30 h, i que els seus beneficis es destinaran a la Caixa de Solidaritat per la llibertat polítics empresonats. 

Jordi Borràs, representant d’Ars Aurea Sonora, que organitzen els concerts, explicava «en aquesta ocasió, la nostra programació d’estiu ha anat amb la col·laboració d’Òmnium Cultural per fer uns concerts i obtenir fons per la caixa de solidaritat dels presos i preses polítics i exiliats

catalans».
El president d’Òmnium Cultural a Reus, Emili Argilaga, expressava que «des del primer moment en què ens van comentar de fer aquest cicle de concerts, vam dir que sí que hi col·laboraríem». 

Borràs comentava que «amb els registres a seus d’institucions catalanes i els fets de l’u d’octubre, la Liverpool String Quartet va emetre un comunicat on rebutjaven la violència de les forces de l’Estat espanyol i la forma en com gestionen el conflicte a Catalunya. Van demanar poder expressar la seva solidaritat amb el poble de Catalunya amb els seus concerts».

Segons afirma ell mateix, «la Liverpool String Quartet va fer el comunicat perquè des de la seva fundació, per ells, Catalunya és com una segona casa».

Òmnium a escala nacional va acceptar aquesta col·laboració. L’organització vol agrair emfàticament «les facilitats dels alcaldes dels pobles», el que «demostra que allò no va passar, sinó que encara continua».

Tot i que els concerts estan pensats per recollir fons per la Caixa de Solidaritat, Borràs explicava que «més que grans recaptacions, volem molta assistència de públic». Argilaga, confirmava la idea de Borràs i afegia que «als presos jo crec que els hi faria més il·lusió veure actes festius amb força gent». 

El preu de l’entrada serà diferent depenent del poble on se celebri el concert. Anton Baiges, soci d’Òmnium Cultural i exmembre de la Junta Directiva, explicava que «a Porrera es paga una entrada de 8 € si és anticipada o 10 € si es compra el mateix dia on entra un tastet de vi i menjar de col·laboradors de la zona, en canvi a Castellvell del Camp i Maspujols donarem uns sobres i farem una taquilla inversa».

El programa inclourà I Crisantemi de Puccini, Amb Vistes al Mar d’Eduard Toldrà, amb evocacions poètiques protagonitzades per l’actor Jaume Comas, i La mort i la donzella, de Schubert.

Comentarios
Multimedia Diari