La Prioral s'omple per donar l'últim adéu a l'escultor Ramon Ferran

Representants del món polític i cultural es van acomiadar de l'artista. També els Gegants Negres i Japonesos dels qui fou creador

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Prioral de Sant Pere s'ha omplert aquest dissabte al migdia per acomiadar a l’artista i escultor reusenc Ramon Ferran, qui va morir divendres a l’edat de 87 anys. A la cerimònia, concelebrada pel mossèn Creu Sàiz, van assistir-hi nombrosos representants institucionals i del món de la cultura, que amb la seva presència van voler donar el seu condol a la família i als amics de l’artista reusenc, com el president del Centre de Lectura, Xavier Filella, o el dramaturg reusenc, Francesc Cerro.

Ramon Ferran és conegut per ser el ‘pare’ dels Gegants moderns de Reus, a més de fer les rèpliques de les altres parelles més antigues. Per aquesta raó els Gegants Negres i els Gegants Japonesos també van voler donar l’últim adéu al seu creador juntament amb els membres de la Colla de Gegants de Reus, per qui «no hi hauria Gegants a la ciutat si no hagués estat per ell». Ramon Ferran fou soci d’Honor del Centre de Lectura i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus (1979-1983).

Del món polític i la societat civil hi van assistir l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, juntament amb diversos regidors de la corporació municipal; els portaveus municipals Andreu Martín i Jordi Cervera; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó; el president de El Círcol, Francesc Gras, entre altres.

Durant la cerimònia Creu Sàiz recordà molts dels treballs de l’escultor, alguns dels quals es conserven a la mateixa Prioral com «la restauració d’uns àngels de pedra de l’antic púlpit o una pintura del Sant Crist que hi ha a la sagristia de la capella del Santíssim». També en destacà la seva «generositat com a persona».

Ramon Ferran fou un artista destacat en l’àmbit de l’escultura amb obres com La dona treballadora i El monument a la sardana, i també per la seva faceta com a gravador i medallista. De fet un dels seus darrers treballs van ser el disseny i elaboració d’una medalla commemorativa del bicentenari del naixement del general Prim. La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus del passat divendres acordà nomenar Ramon Ferran, fill il·lustre de la ciutat a títol pòstum.

En la part final de la cerimònia, un representant de la família va llegir una cançó de bressol per recordar a l’artista i agraí les mostres de suport rebudes. A la sortida dels Gegants Negres i els Japonesos van donar l’últim adéu al seu creador.

Comentarios
Multimedia Diari