La Setmana Santa selvatana es podrà viure des de casa

Onze entitats de la Selva del Camp s’uneixen per adaptar la celebració als temps de confinament

07 abril 2020 16:56 | Actualizado a 12 abril 2020 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Selva del Camp no ha volgut renunciar a viure la seva Setmana Santa i enguany ho farà d’una manera ben diferent, tot adaptant-se a les noves circumstàncies arran la crisi del coronavirus. Gràcies a les xarxes socials i la implicació d'onze entitats, que han creat un projecte polièdric, els vilatans que així ho vulguin, podran viure aquests dies i, des de casa seva, la tradicional festa.

“Han estat dies de molta feina i hem tingut una òptima acollida per part del teixit associatiu de La Selva del Camp. La Setmana Santa esdevé una celebració molt nostrada i hem volgut tocar diversos àmbits de la mateixa: el record, la música, la poesia i la paraula, entre altres ítems”, descriu la iniciativa la procuradora de la Reial Congregació de la Puríssima Sang del N.S.J. de La Selva, Lluïsa Garriga.

Per tal de posar en marxa totes aquestes idees, l’equip organitzador de la iniciativa ha hagut d’habilitar diferents xarxes socials com Facebook, Instagram, grups de Whatsapp i de Telegram per fer-ne difusió. “Hem hagut d’aprendre ràpidament com funcionen les diverses plataformes, ha estat un procés enriquidor i podem dir que ens n’hem sortit”, se n’alegra Garriga. Tots aquests canals conviden la comunitat seguidora a compartir continguts i participar en múltiples propostes. Els comptes creats per a l’ocasió duen per nom @passiolaselva.

Una programació especial

Sota el lema #ViulaSetmanaSantaSelvatana, doncs, es pot gaudir durant aquests dies d’una programació especial sobre la Setmana Santa des d’un ventall de disciplines. Per exemple, des de Canal Camp s’estan fent emissions diàries a les 18 hores i reemissions a les 11 hores del matí de l’endemà de diferents processons d’altres anys. Aquest dimecres serà el torn del Reportatge de la Setmana Santa de 2002 a La Selva, així com de la duta a terme el 2003 (també es farà aquest dijous), juntament amb un reportatge d’imatges de Setmana Santa de Joaquim Masdeu, de 2012 (també s’emetrà aquest dijous). La resta de peces programades es poden consultar a les  actualitzacions periòdiques de les xarxes socials.

La celebració es podrà seguir també des del punt de vista poètic, amb la col·laboració del rapsode Josep M. Puig i Baiget, qui ha preparat un poema per a cada dia de celebració, aquest dimecres es farà difusió del ‘Pas de la flagel·lació’ de Ramon Blasi i Rabassa. D’altra banda, la Setmana Santa es podrà viure, també, des de la paraula amb el Mossèn Manel Maria Fuentes i Gasó, qui ha elaborat uns escrits per a la reflexió i la creença i que s'aniran difonen a les xarxes.

La celebració es podrà seguir també des del punt de vista poètic, amb la col·laboració del rapsode Josep M. Puig i Baiget, qui ha preparat un poema per a cada dia de celebració

La música tampoc es quedarà enrere. Divendres Sant, amb l’Schola Cantorum, la Banda de Música de la Selva del Camp de col·laboradors i tothom que vulgui participar des dels seus balcons i terrats tot sintonitzant Ràdio La Selva (105.8), es farà ressonar la música de les processons. La coordinació serà clau. Diumenge de Pasqua els vilatans podran cantar les caramelles, lletres de les quals es lliuraran els dia abans per Whatsapp.

Per últim, la festa es podrà viure a través del record, on la participació de la gent a les xarxes socials serà decisiva a través de l’etiqueta #ViulaSetmanaSantaSelvatana, des d’on es podran compartir imatges i records de la festivitat d’altres anys. Val a dir, que també s’estan difonent diferents  plafons d’una exposició històrica sobre la Setmana Santa a les xarxes en el marc de la iniciativa esmentada ‘Diari d’una exposició’ (imatge que hi ha a continuació).

Les entitats que han participat han estat la Confraria de la Sang, Ajuntament de la Selva del Camp, Parròquia de Sant Andreu, Schola Cantorum, Banda de Música de la Selva del Camp, Canal Camp, Ràdio la Selva, el Misteri, Grup de Joves de Paretdelgada i Elman Disseny.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari