La parròquia de Sant Bernat Calvó de Reus organitza un sopar-concert solidari

Durant l’acte, presentat pel periodista Xavier Graset, l’ONG Reus Refugi presentarà el seu projecte d’ajuda als refugiats

02 abril 2019 10:59 | Actualizado a 05 abril 2019 20:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper dissabte dia 6 d’abril, a les 20 hores, la parròquia de Sant Bernat Calvó, al barri Fortuny de Reus, acollirà l’edició número 22 del sopar solidari.

El sopar, organitzat pel grup Pont de Solidaritat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, està obert a tothom i, any rere any, recull fons per a projectes o causes solidàries. L’entrada-donatiu és de 10 euros per als adults i de 5 euros per als infants. Els tiquets es poden sol·licitar trucant al tel. 977 75 64 15.

Segons mossèn Ignasi Olivé, promotor d’aquesta iniciativa, «el Sopar d’aquest any servirà per programar un conjunt d’activitats que pretenen motivar i sensibilitzar sobre els motius i les situacions que passen les persones que han de sortir dels seus països, i en què i com els podem fer costat ara que són aquí i viuen amb nosaltres.

Ho farem a través de testimonis personals, projeccions, poemes i música, i no hi faltarà una part lúdica i de sorpreses. Per acabar amb l’entrepà que justifica el nom de Sopar Solidari. No ens oblidem tampoc dels infants que tenen el seu espai d’activitats pròpies». En aquests darrers anys, la iniciativa s’ha centrat

En aquests últims anys l’acte s’ha centrat en la causa dels refugiats: els naufragis al mar Mediterrani i els camps de refugiats; col·laborant primer amb Open Arms, i l’any passat amb l’Associació Catalana per la Pau en ajuda als camps de refugiats de Síria.

Els inicis del Sopar

El mes de març de 1996 la parròquia de Sant Bernat Calvó va organitzar una exposició sobre les diverses realitats de l’Amazònia. Arran d’aquesta exposició vanprogramar, amb un grup de joves de la Parròquia, un camp de treball per col·laborar amb l’Associació Grama d’agricultors de Nova Mamoré (Brasil).

De la relació creada amb aquella comunitat i amb el desig de continuar l’ajut als projectes de l’Associació agrícola, l’any 1998 va sorgir el primer Sopar solidari. Posteriorment van pensar que una manera de conèixer i de solidaritzar-se amb les diverses situacions d’injustícia i necessitat del nostre món era donar continuïtat als Sopars solidaris i oferir a d’altres ONG’s la possibilitat de presentar els seus projectes i col·laborar-hi.

Comentarios
Multimedia Diari