La veu de la dona empoderada ressonarà aquest dimarts al Teatre Fortuny de Reus

Reus acull l’estrena ‘Amb ‘D’ de Dona. Elles són les que mouen el món’ a les 21 hores 

07 mayo 2019 05:56 | Actualizado a 07 mayo 2019 06:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El motor indiscutible de la societat, de la història i del món són les dones. Amb aquest lema, arrenca l’espectacle Amb ‘D’ de Dona. Elles són les que mouen el món, el qual s’emmarca dins el Cicle Grans Mestres del Teatre Fortuny. Es tracta d’un projecte multidisciplinar –amb música i fins a 17 monòlegs–, que s’estrenarà aquesta nit a les 21 hores al teatre de la plaça Prim de Reus. 

Té un format «pioner», segons paraules del director artístic del cicle, Francesc Cerro-Ferran: «El públic veurà quatre personatges femenins, els quals sota una visió desacomplexada, descarada i sense embuts, posaran en valor la dona empoderada, la feminitat. Damunt l’escenari veurem dones combatives, com déu mana, valentes», descriu el dramaturg. 

Les protagonistes
Les dones que faran ressonar la seva veu al Teatre Fortuny amb  els seus monòlegs, seran l’actriu Àngels Gonyalons; l’actriu i presentadora de televisió, Txe Arana; i l’actriu Soraya Ávila. A més, entre text i text intervindrà la també cantant Maria Jacobs, amb peces relacionades amb la temàtica de les diferents interpretacions. 

«Totes i cadascuna de les intervencions tocaran temes controvertits, com ara la violència de gènere, sense pèls a la llengua. Tractaran el tema de forma directa i sense metàfores. També s’abordarà la figura de la dona en l’àmbit polític, social, espiritual i religiós i –per descomptat–, el familiar. No hi haurà cap tema que se’ns escapi», afegeix Cerro-Ferran. 

L’objectiu és donar una visió molt complerta de la feminitat a través del pensament de la dona, a través de les seves obres, de les seves accions i també de les seves omissions. L’espectacle farà un salt de la comèdia al drama i conclourà amb la tragèdia. Un periple emocional, que «no deixarà ningú indiferent», destaca Cerro-Ferran. «Volem promoure la reflexió, les preguntes. Tractem amb duresa els problemes, es desglossarà la realitat a l’escenari», diu el director artístic.

Tot plegat, estarà complementat amb els audiovisuals d’Ivó Vinuesa, qui «ha volgut copsar de forma visual el leitmotiv de l’obra, parlem de les dones que ens han influït a través de la història. Farem referència a dones destacades en la política, com ara Margaret Thatcher o Neus Català». Per preparar l’espectacle, Cerro-Ferran va treballar les obres de fins a 12 dramaturgues destacades, com ara Caryl Churchill i Sarah Kane. «El 90% de les dramaturgues són dones. El que en resta, són veus masculines que  han lluitat per la llibertat de la dona, de manera conscient, gens oportunista», conclou el dramaturg, Francesc Cerro-Ferran.

Comentarios
Multimedia Diari