Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘La xarxa d’aigua de Planes del Rei pertany als veïns’

L’Ajuntament de Pratdip diu que les incidències en la distribució d’aigua les haurien d’haver resolt els propietaris de la urbanització

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’arxiu de l’entrada a la urbanització Planes del Rei de Pratdip. FOTO: a. mariné/DT

Imatge d’arxiu de l’entrada a la urbanització Planes del Rei de Pratdip. FOTO: a. mariné/DT

L’Ajuntament de Pratdip ha respost a les crítiques que des de fa dies ha rebut per part dels veïns de la urbanització Planes del Rei, amb problemes de subministrament d’aigua des del passat 31 de desembre.

En un comunicat que va fer públic ahir, el consistori comença assegurant que «Planes del Rei és una urbanització els sistemes urbanístics de la qual (entre ells la xarxa interna de distribució d’aigua potable) no ha estat cedida a l’Ajuntament, i, per tant, pertany als propietaris de la urbanització.

L’Ajuntament no té claus ni accés a les diferents instal·lacions internes de les quals no és propietari

L’Ajuntament de Pratdip també insisteix que «la conservació i manteniment de la xarxa interna de la urbanització correspon als seus propietaris, els quals es troben organitzats en una Entitat Urbanística Col·laboradora de Conservació (EUCC).

La junta directiva actual d’aquesta entitat fou elegida democràticament pels propietaris en assemblea general ordinària de l’any 2016».

Des del consistori volen deixar clar que  «l’Ajuntament subministra aigua potable i degudament clorada al dipòsit principal de la urbanització.

Aquest subministrament no s’ha vist interromput en cap moment. Des d’aquest dipòsit, l’aigua es distribueix a les diferents parcel·les a través de la xarxa interna de la urbanització».

També són molt clars a l’hora de culpar els veïns com a responsables de la reparació de l’avaria.

«Des del 31/12/2017 s’han produït diverses incidències en la xarxa interna de distribució d’aigua potable de la urbanització, que haurien d’haver estat esmenades per l’EUCC Planes del Rei», assegura l’Ajuntament en aquest mateix comunicat, on també s’aclareix que «en no haver estat així, l’Ajuntament de Pratdip, mitjançant Decret d’Alcaldia de 02/01/2018 va resoldre suplir la inactivitat de l’EUCC acudint a la via excepcional de l’article 21.1.m de la Llei 7/1985 de Bases del Règim Local.

En aquest sentit, a través del Consell Comarcal del Baix Camp i l’empresa pública Comaigua, amb la col·laboració de veïns de la urbanització que s’han prestat voluntàriament a fer-ho, i prèvia facilitació de l’accés a les instal·lacions per part del president de l’EUCC Planes del Rei, s’han dut a terme operacions de reparació de les diferents avaries puntuals sorgides, que han permès que el servei quedés plenament restablert arran de cada intervenció».

Investigació dels Mossos

A més, el consistori de Pratdip ha posat en coneixement aquests fets als Mossos d’Esquadra «per tal que s’investigui si aquesta successió d’avaries (especialment les sorgides immediatament arran de cada intervenció reparadora) ha estat fortuïta o causada-intencionadament per algú».

Per últim, l’Ajuntament també recorda que «en paral·lel, s’ha produït ja l’aprovació definitiva del Projecte de Reparcel·lació de la urbanització, a través del qual i del corresponent Projecte d’Urbanització, es durà a terme la renovació, a càrrec dels propietaris, dels diferents sistemes urbanístics de la urbanització, com a pas previ per a la seva recepció per part de l’Ajuntament».

Comentarios

Lea También