L'avellana de Reus, finalista del concurs del Plat Favorit

Competirà amb el pollastre i capó del Prat per ser l'àpat més desitjat a Catalunya. El veredicte, el dia 19 al Fòrum Gastronòmic de Girona.

09 noviembre 2017 11:25 | Actualizado a 09 noviembre 2017 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant la DOP Avellana de Reus, i el confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, són els dos plats finalistes del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans i les votacions per escollir el guanyador ja estan en
marxa al web www.cuina.cat/platfavorit.

El concurs, organitzat per la revista CUINA i Catalunya Ràdio, està patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i, amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

Les propostes finalistes s’han imposat als dos altres plats que competien en la semifinal:

  • Arròs negre amb sípia, calamarsons i maionesa cítrica, del restaurant l’Algadir del Delta de Poblenou del Delta, representant la DOP Arròs del Delta de l’Ebre.
  • Bombó de gall negre farcit de prunes amb aroma d’espígol i pinyons garapinyats, del restaurant Racó de la Calma de Vilafranca del Penedès, representant la IGP Gall del Penedès.
Gairebé de 170.000 vots

El concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans d’enguany ja porta acumulats gairebé 170.000 vots des de que es va posar en marxa, el 16 d’octubre. A la semifinal, el plat més votat ha estat el representant de la DOP Avellana de Reus, amb 15.426 vots, seguit de la IGP Pollastre i Capó del Prat, amb 15.122 vots.

En tercer lloc, i ja fora de la final, ha quedat la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, amb 14.902 vots, i la quarta classificada ha estat la IGP Gall del Penedès, amb 10.534 vots.

El 19 de novembre, coneixerem el Plat Favorit dels Catalans

Els dos plats finalistes lluitaran per proclamar-se Plat Favorit dels Catalans en la darrera fase del concurs, que s’allargarà fins al 19 de novembre el matí, poques hores abans de conèixer el guanyador, a partir de les 14 h, al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Allà, els dos finalistes faran un ‘showcooking’ explicant el plat que han presentat al concurs i tots els detalls dels productes de la DOP i IGP que en formen part. Després de la demostració, coneixerem el Plat Favorit dels Catalans 2017.

Comentarios
Multimedia Diari