Les roses omplen de color el Teatre Bartrina de Reus

El Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura arriba a la setantena edició amb més varietats que mai

19 mayo 2017 15:24 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Teatre Bartrina de Reus torna a ser, un any més, una explosió de primavera durant el primer cap de setmana de maig. El Centre de Lectura és el culpable que les roses inundin des d’ahir la platea del teatre i el hall que el comunica amb el mateix Centre de Lectura, on es poden veure la trentena de varietats que s’han presentat enguany al 70è Concurs Exposició Nacional de Roses.

Ahir al migdia es va procedir a l’entrega dels premis de les diferents categories participants, en un acte que va comptar amb una glossa a càrrec de Fina Grau, professora de literatura Catalana, i que va cloure amb el Cor Mestral.

Ja a la tarda, la sala Ramon Amigó va acollir una demostració d’ikebanas (art japonès d’arranjament floral) a càrrec de Marta Ferré, una demostració programada amb motiu del cicle Ressò de Japonisme que organitza el Centre de Lectura i que també es podrà veure aquesta tarda i demà dilluns, a les 18 hores.

I és que el Concurs Exposició Nacional de Roses s’allargarà encara dos dies més perquè els amants de les roses i de les flors en general puguin passar pel Teatre Bartrina per admirar les autèntiques obres d’art que s’han presentat en aquest concurs.

El Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura és un dels certàmens de més llarga trajectòria que continua celebrant-se a la capital del Baix Camp de manera ininterrompuda.

Continuador dels concursos de crisantems i roses que el Centre de Lectura havia organitzat les primeres dècades del segle XX, l’esdeveniment ha anat evolucionant (durant molts anys es feia a la Sala Fortuny) fins al format actual, on la platea del Teatre Bartrina es converteix en un roserar ple d’olor, color i fragàncies. Un plaer pels sentits i tot un espectacle insòlit.

Una de les novetats d’enguany ha estat la instal·lació d’un miler de roses penjades al carrer Major, just a la porta del Centre de Lectura. De fet, durant tot el dia d’ahir van ser moltes les persones que no van deixar passar l’ocasió per fotografiar l’original roserar penjant del Centre de Lectura.

Comentarios
Multimedia Diari